Sari la conținut
Home » Pui de foca salvat de vaci

Pui de foca salvat de vaci

Un pui de foca, pierdut de mama sa si adus de valuri prin albia unui rau intr-o zona noroioasa din apropierea localitatii The Wash, comitatul Lincolnshire (estul Angliei), a fost primit cu atasament si curiozitate de o cireada de vaci care au atras astfel atentia unui ornitolog aflat in zona, scrie Daily Mail, in editia electronica, articol preluat de Agerpres.

Femela foca, de numai cinci zile, a fost descoperita cu ajutorul unui telescop de catre un ornitolog de la ”Royal Society for the Protection of Birds” (RSPB) care a observat ca vacile se uitau cu mare atentie intr-o singura directie pe sol si impingeau cu botul ceva minuscul.

Ian Ellis, 67 de ani, din Boston, si directorul RSPB, Tony Colletta au dus puiul la centrul Natureland pentru a fi ingrijit, fiind slabit si deshidradat. Directorul centrului Natureland Richard Yeadon a apreciat ca puiul de leu-de-mare a naufragiat cand au venit valurile mari.

Puiul de foca a fost hranit cu ajutorul unui tub special care-i introducea mancare lichida direct in stomac, primind si o cantitate consistenta de herring pentru a castiga rapid in greutate.

Botezat ”Celebration” – pentru a marca aniversarea a 50 de ani de existenta a centrului Natureland, puiul de foca va fi monitorizat cu atentie cateva zile pana ce va ajunge la o greutate de aproximativ 30 de kg si va putea sa se hranească singur, dupa care va fi eliberat in apele oceanice.

Centrul Natureland salveaza anual in jur de 30-50 de foci.

Sursa foto – dailymail.com