Tudor Tim Ionescu a lansat o provocare îndreptată către iubitorii de animale care cumpără câini și pisici din pet shop.

Tudor Tim Ionescu nu este încântat de vânzarea câinilor şi a pisicilor prin intermediul pet shop-urilor. Acesta a explicat care sunt problemele pe care le-a identificat de-a lungul timpului.

Provocare incredibilă lansată de Tim Ionescu: „Orice câine pe care-l veţi vedea într-un pet shop nu provine de la un crescător autorizat”

Citește și:

„Eu nu sunt adeptul, nu susţin vânzarea prin intermediul pet shop-urilor, a târgurilor sau a unui intermediar a câinilor şi a pisicilor. De ce? Pentru că aceste animale sunt ţinute în nişte condiţii care nu sunt aceleaşi pe care le-ar avea dacă ar fi într-o canisă în care stăpânul se ocupă de acest lucru. Am văzut în Bucureşti câine care stătea de şase luni într-o vitrină. Se plimba, veneau oamenii, băteau în geam, copiii îl luau în braţe… ‚ne mai gândim’, zicea părintele… Ce se întâmplă în mintea câinelui când vede că este luat de zece ori în braţe, apoi este lăsat, apoi se stinge lumina şi pleacă toţi acasă… Este un fel de traumă prin care trec aceşti câini, pe lângă faptul că ei nu provin – cel puţin în România, orice câine pe care-l veţi vedea într-un pet shop nu provine de la un crescător autorizat. Vă spun 100%.

Citește și:

Cine poate să-mi aducă un bon de la o achiziţie a unui câine sau a unei pisici cu pedigree, eu îi rambursez toată cheltuiala. Pentru că există aceste norme, Federaţia Chinologică Internaţională interzice crescătorilor să-şi vândă câinii prin aceşti intermediari.

Şi atunci, întrebarea este de unde provin aceşti câini care se caută în acest moment? Din nişte ‚ferme’, de la nişte speculanţi care, în curtea lor, chiar din Ilfov – şi cunosc cazuri – reproduc aceste animale. Şi le reproduc cum? De mai multe ori decât este ciclul biologic natural al unei femele. Adică în loc să fete de două ori pe an, poate să fete de 3-4 ori. Fac încrucişări, nu contează, important e să aibă pui pentru că se cere”, a explicat Tudor Tim Ionescu, consilier general ALDE la Primăria Capitalei, în cadrul unui interviu acordat pentru DC News.