Sari la conținut
Home » Proteina de origine animală din alimentația animalelor de companie. De ce este ea atât de importantă

Proteina de origine animală din alimentația animalelor de companie. De ce este ea atât de importantă

mâncarea pentru câini sau pisici

Proteina de origine animală joacă un rol extrem de important în dezvoltarea rapidă și cât mai armonioasă a animalelor noastre de companie. Astfel că, medicii veterinari și specialiștii nutriționiști recomandă ca aceasta să fie integrată în alimentația necuvântătoarelor noastre și este esențial să fie din carne animală adevărată, de calitate superioară.

În niciun caz, nu trebuie să fie din surse vegetale precum soia sau gluten. Totodată, trebuie să acordăm atenție ingredientelor provenite din surse de proteine animale, cum ar fi subprodusele din carne și făina din carne.

Proteinele ajută la formarea anticorpilor și întăresc sistemul imunitar

Proteina de origine animală are un conținut bogat în aminoacizi esențiali, motiv pentru care constituie nutrienții cu rolul în consolidarea structurii şi în buna funcţionare atât a corpului, cât şi a celulelor din organismul patrupedelor.

Pe lângă acest rol extrem de important, proteinele ajută la formarea anticorpilor și întărirea sistemului imunitar, la formarea enzimelor care activează reacţiile biochimice eficiente din corp, asigură forma, cât şi mobilitatea corpului, aflându-se în componenţa diverselor componente structurale şi, nu în ultimul rând, facilitează transportul nutrimentelor şi moleculelor în organism, conform pawsmag.ro.

Problematica subproduselor din carne și a făinii din carne

Aceste subproduse se găsesc într-o măsură foarte mare în sortimentele de hrană pentru animalele noastre de companie, creând tot felul de îndoieli cu privire la calitatea acestora. Și asta pentru că există posibilitatea ca acestea să aibă o proveniență nu tocmai indicate, și anume, din resturile rezultate ca urmare a procesării cărnii, adică din resturi de carne, colagen, organe şi/sau ţesuturi conjunctive, şi nicidecum din carnea adevărată, neprocesată, astfel că rezultă o calitate proastă a proteinelor şi o digestibilitate scăzută a acestora.

Prin urmare, este recomandat ca, din cauza acestor dezavantaje ale subproduselor din carne și a făinii din carne, să se evite pe cât posibil atunci când achiziționăm hrana pentru animăluțele noastre de companie.