Sari la conținut
Home » Proiectul de OM pentru aprobarea derogarilor in cazul vanatorii speciilor de urs, lup si pisica salbatica – a fost anulat! a fost anulat.

Proiectul de OM pentru aprobarea derogarilor in cazul vanatorii speciilor de urs, lup si pisica salbatica – a fost anulat! a fost anulat.

Ordinul de Ministru de aprobare a derogarilor in cazul speciilor urs, lup și pisica salbatică a fost anulat.Ministrul Cristiana Pasca Palmer a anuntat ca va fi infiintat, in curand, Serviciul de Urgenta Animale Salbatice (SUAS). Acesta va functiona ca un serviciu de interventie rapida la care poate apela orice cetatean care sufera pagube sau este in pericol din cauza carnivorelor mari. Prin SUAS se va interveni strict pe exemplarele care sunt cu adevarat periculoase!De asemenea, va fi creat la Ministerul Mediului, un ”Comitet pentru derogare carnivore mari”, ce va fi responsabil cu emiterea derogarilor de care va avea nevoie SUAS pentru a interveni punctual in cazul unui animal care s-a dovedit a fi periculos pentru comunitati.„Ordinul de ministru, ca sa poata sa fie aprobat, trebuia in final sa aiba avizul Academiei Romane. Am trimis la Academia Romana atat proiectul de Ordin de ministru, cat si studiul si rezolutia grupului de lucru, inca din 21 septembrie, in aceeasi zi in care l-am pus in consultare publica, si am asteptat raspunsul, care a venit astazi (marti, 4 octombrie – n.r). Pot sa va spun ca este pentru prima data cand Academia Romana a decis sa dea un aviz negativ pe acest studiu si pe acest Ordin de ministru. Acest lucru nu s-a intamplat deloc in ultimii 9 ani. (…) Am decis, in primul rand, ca voi suspenda procedura pentru declararea acestui Ordin de ministru. Academia s-a pronuntat acum negativ, dar deja luasem aceasta decizie. In al doilea rand, pentru ca avem obligativitatea de a ne asigura ca siguranta populatiei este in bune conditii, am gandit o interventie in cativa pasi. Pe termen foarte scurt vreau sa cream un Serviciu de Urgenta pentru Animale Salbatice (SUAS), pe care il gandim in colaborare cu Ministerul de Interne”, a precizat ministrul.

Mai multe informatii despre anuntul Ministrului:https://www.facebook.com/CristianaPascaPalmer/?fref=ts