Sari la conținut
Home » Probleme cu articulatiile? Descoperă cele mai bune solutii pentru animalele de compania pe care le iubesti

Probleme cu articulatiile? Descoperă cele mai bune solutii pentru animalele de compania pe care le iubesti

După cum bine știm, durerea articulară este o problemă foarte frecventă și are multe cauze posibile, fiind întâlnită atât la oameni, cât și la animale. Există boli care afectează fie o articulație, fie mai multe. Ce poți sa faci pentru a dobândi un sprijin în aceasta luptă? Află în articolul de azi!

Să înțelegem ce sunt articulațiile și de ce cauzează acestea durere

Articulațiile formează conexiunile dintre oase. Ele oferă sprijin și ne ajută să ne deplasăm. Orice deteriorare a articulațiilor (cauzată de boală sau de o vătămare) poate interfera cu mișcarea de zi cu zi și poate provoca multă durere.

Astfel, animalele fac mai puțină mișcare sau au mai multe dificultăți în desfășurarea activitățile obișnuite – ridicatul de pe canapea, urcarea scărilor, accesul în mașină. Câinii mai atletici nu mai pot alerga atât de mult și nu vor să se joace atât de mult. Apoi, poate interveni șchiopătarea. Rareori puteam vedea durerea evidentă ca prima plângere. De obicei, este un proces mai lent.

Din păcate, multe afecțiuni distincte pot să conducă la articulații dureroase – unele boli articulare, cum ar fi artrita, afectează în sine membranele articulare. Alte tipuri de afecțiuni articulare atacă tendoanele, cartilajul, sau fluidele din articulație. Tulburările articulare pot fi prezente încă de la naștere sau pot fi rezultatul unei leziuni, a degenerăii, a unei dezvoltări anormale, a unor afecțiuni legate de imunitate, a cancerului sau a infecțiilor.

Acum, o dată cu venirea sezonului rece, simptomele pe care ni le vor afișa animalele, se vor accentua. Osteoartrita, una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale câinilor și pisicilor, are însă o serie de aliați:

  • Medicamentele: cea mai cunoscută alegere pentru tratamentul artritei, această opțiune poate fi un instrument de salvare pentru mulți câini și multe pisici. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sunt cele mai frecvent utilizate, deși sunt disponibile alte opțiuni
  • Suplimentele alimentare, cum ar fi glucozamină și sulfatul de condroitină: așa-numitele nutraceutice ce susțin funcția articulațiilor și ajută la reducerea inflamației sunt foarte populare atât în ​​rândul oamenilor, cât și al animalelor de companie. Deși, de obicei, nu sunt suficient de puternice pentru a fi singurul tratament în toate stadiile bolii, acestea sunt un adaos excelent la alte tratamente și pot ajuta la încetinirea procesului degenerativ în articulațiile inflamate. Există multe mărci sub diferite forme, de la pastile aromate până la lichide, iar cele mai multe sunt disponibile online – vezi acum oferta Petmax.ro, în secțiunea de suplimente pentru articulații pentru câini.
  • Controlul greutății: Fără îndoială, durerea și inflamația artritei se înrăutățesc din cauza greutății suplimentare. Proprietarii care au cheltuit sute de lei pe medicamente sunt adesea uimiți de diferența pe care o afișează animalul lor de companie atunci când încep un regim de slăbit pentru animalul lor supraponderal. Câinii cu artrita nu sunt atrași de ideea de a face mișcare, ceea ce duce la apariția și mai multor probleme de greutate, deci la o artrita mai severă – este un cerc vicios. Dar exercițiile cu impact redus, precum mersul pe jos, combinate cu o dietă optimizată, sunt extrem de benefice pentru animalele de companie. Comandă aici dietele veterinare pentru câini, potrivite oricăror nevoi.

În concluzie, putem spune că există multe abordări pentru gestionarea durerilor de articulații – cele mai de succes combină mai mult de unul dintre tratamentele de mai sus. Cu îndrumarea medicului veterinar și cu suplimente/medicamente de calitate, poți face enorm de mult pentru a îmbunătăți calitatea vieții animalului tău, începând chiar de acum!