Sari la conținut
Home » Primii pasi in dresajul felin

Primii pasi in dresajul felin

  • de

Se spune despre pisici ca ele sunt propriul lor stapan si ca nu pot fi dresate. Nimic mai fals! Aceasta vorba din popor circula pentru ca nimeni nu incearca, de fapt, sa le dreseze. Asadar, daca vrei sa ai o pisicuta ascultatoare, afla de la noi cum poti sa o abordezi.

  • Zgariatul | Muscatul

In primele ei luni de viata, pisica te va accesoriza cu niste zgarieturi de toata frumusetea! Din pacate, acesta e pretul pentru moaca ei simpatica. Dar nu e in regula daca acest comportament se mentine si la maturitate. Pentru a te asigura ca mata ta va face cat mai putine ”victime” printre apropiatii tai, in joaca voastra atinge-o peste tot: pe burta, pe coada, pe spate, in gura, in urechi etc. De ce? Pentru ca atunci cand un animal este atins intr-un loc in care de obicei nu a pus nimeni mana, reactia lui devine defensiva si agresiva. De exemplu, pisica maidaneza te va musca daca o atingi pe burta sau pe piept, zonele ei ”intime” unde niciun trecator nu a pus mana.

  • Indiferenta

Se mai spune despre pisici ca sunt indiferente, neascultatoare si ca ele nu se pot supune. Nimic mai gresit. Aceste mituri circula in mediul celor care nu au timp/chef sa-si dreseze pisica.Pentru ca, DA, orice felina poate fi dresata incat sa poata executa (macar) cateva notiuni de baza. Dar, pentru asta trebuie sa o faci atenta, mai intai. Cum faci asta? Iei o cutie metalica, in care pui un banut. De fiecare data cand vei agita banul in cutie, acel zgomot ii va atrage atentia. In acel moment poti sa-i arunci o jucarie (invatand-o comanda ”aport”) sau o chemi la masa. Nu uita ca repetitia e mama succesului, asa ca orice gest repetat va deveni un reflex.

  • Fuga

Daca deschizi usa, iar pisica ta tasneste afara de parcă ar vrea sa evadeze de la inchisoare, ce faci? Caci nu e nimic anormal in asta, mai ales daca in casa nu are foarte multe activitati. Dar, pe alta parte, exista riscul de a se pierde, in goana ei spre libertate.Asa ca, cel mai util lucru pe care il poti face pentru pisica ta este sa o obisnuiesti cu un sunet de chemare. De exemplu, de fiecare data cand o chemi si vine la tine, scutura un sirag de chei si ofera-i o recompensa. Sunetul metalic va fi mereu asociat cu semnalul de venire la stapan.