Sari la conținut
Home » Primăria București a luat-o razna? Oprescu vrea sterilizarea TUTUROR cainilor

Primăria București a luat-o razna? Oprescu vrea sterilizarea TUTUROR cainilor

Nu conteaza daca patrupedul este de rasa, daca are nevoie din punct de vedere medical de aceasta interventie si cine nu se supune, va incasa o amenda anuala.Edilul-șef al Capitalei vrea să-i oblige pe proprietari să-și sterilizeze patrupedele și se laudă că va organiza o adevărată armată de hingheri, anunță Evenimentul Zilei.Nu a reușit să rezolve problema câinilor comunitari în cinci ani, iar acum vrea să ia măsuri drastice care încalcă legea și fără ca măcar bucureștenii să fie consultați cu adevărat. Concret, pe pagina de internet a Primăriei Capitalei a fost postat marți un proiect de hotărâre de Consilul General care prevede obligativitatea sterilizării câinilor de toate rasele care au stăpân, declararea lor, amenzi usturătoare pentru cei care abandonează patrupedele, dar și taxă de adopție de 170 de lei.

Pe lângă faptul că dezbaterea publică durează doar 14 zile, în timp ce legea spune 30 de zile, reprezentanții Societății Civile spun că cei din Primăria condusă de Sorin Oprescu nici nu au băgat în seamă propunerile lor. „Proiectul pus în dezbatere publică conține aberații. Nu poți obliga oamenii să-și sterilizeze patrupedele. Se grăbesc să adopte proiectul, nici nu fac dezbatere publică adevărată”, a explicat Marcela Pîsla, preşedinta Asociaţiei Cuţu-Cuţu.În ceea ce privește taxa de adopție, societatea civilă este de părere că acesta va diminua numărul câinilor care își vor găsi stăpân. „În loc să încurajeze adopțile, edilul parcă vrea să le stopeze. Când pui o asemenea taxă, nu faci decât să ridici o barieră în calea adopților”, au mai spus reprezentanții societății civile.Alba-neagra cu numărul maidanezilor din Capitală În plus, mai – marii Capitalei susțin că trebuie făcută o evidență a maidanezilor, pe motiv că nu se știe câți sunt pe stradă. Numai că, recent, edilul-șef al Capitalei s-a lăudat că i-a numărat. EVZ a analizat cum au fost recenzați și a ajuns la concluzia că hingherii sunt mai tari ca matematicenii. Au numărat 4.042 de comunitari în trei zile și o noapte, au extrapolat la nivelul Capitalei și au aflat că în București ar fi 64.704 câni fără stăpân.

Sursa: Oprescu pune gând rău proprietarilor de câini. Primarul general vrea să-i oblige pe toţi să-şi castreze animalele de companie – Bucureşti > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/oprescu-pune-gand-rau-proprietarilor-de-caini-primarul-general-vrea-sa-i-oblige-pe-toti-sa-s.html#ixzz2QobZgUe5EVZ.ro