Sari la conținut
Home » Presa Canario / Perro de Presa Canario, Dogul de Canario, Dogo Canario, Cainele de Canare, Canary Mastiff, Presa

Presa Canario / Perro de Presa Canario, Dogul de Canario, Dogo Canario, Cainele de Canare, Canary Mastiff, Presa

  • de


Greutate: 40 – 73 kg
Inaltime: 56 – 66 cm
Origine: Insulele Canare, Spania,

Istoric rasa Este o rasa cu origini in Insulele Canare, ce includ Tenerife si Grand Canaria. Este rezultatul incrucisarilor dintre Mastiffi si cainii de cireada din Insulele Canare (adusi de colonistii spanioli si acum disparuti). In secolele 16 si 17 a fost mult folosit pentru paza si manarea turmelor de vite, ca mai tarziu sa fie utilizat in lupetele pentru caini pana in 1940-1960 cand acestea au fost interzise.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, puternic, robust, solid, impozant. Are un corp masiv, compact, mai degraba lung decat inalt. Capul este puternic, masiv si patratos acoperit de o piele larga ce ii ofera un aspect ridat. Botul este scurt, lat si puternic cu un nas negru. Ochii sunt medii ca marime, ovali si inchisi la culoare, in general caprui. Urechile sunt medii, ridicate in forma petalei de trandafir sau usor lasate (pot fi taiate). Osatura este puternica, la fel si musculatura iar pielea este groasa si libera (in special pe cap). Pieptul este lat iar coada are lungime medie, ascutita la varf, cu aspect de sabie. Labele au forma rotunda (ca la pisica). Blana este scurta, dreapta si aspra. Poate fi cafenie, cenusie, tigrata. Pot avea pete albe pe gat si piept si are in general o masca neagra.

Personalitate Acest caine are un caracter puternic si agresiv; este foarte sigur pe el este calm, atent si echilibrat. Este iubitor si bland cu stapanul si familia acestuia dar precaut si suspicios cu strainii. Este un caine cu un comportament dominant fata de alti caini, si in general se intelege mai bine cu caini din sexul opus cu un caracter mai slab.

Ingrijire Blana este usor de ingrijit si un periaj ocazional cu o manusa de cauciuc este suficient.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel moderat de activitate si rezistent la intemperii. Se va simti bine intr-o curte bine ingradita dar si intr-un apartament daca i se ofera necesarul zilnic de miscare. Necesita lesa, dresaj ferm si multa socializare atat cu oamenii cat si cu alte animale din gospodarie.

Dresaj Este un caine greu de dresat. Are un comportament foarte dominant si are nevoie inca de mic de un multa socializare si dresaj bazat pe ascultare si supunere.

Utilitate Este mult folosit pentru paza locuintelor, a proprietatilor, dar si pentru manarea turmelor de vite.