Sari la conținut
Home » Prepelicar albastru de Picardia / Blue Picardy Spaniel, Epagneul Bleu de Picardia

Prepelicar albastru de Picardia / Blue Picardy Spaniel, Epagneul Bleu de Picardia

  • de


Greutate: 18 – 22 kg
Inaltime: 55 – 60 cm
Origine: Franta,

Istoric rasa Acest caine de vanatoare a fost dezvoltat in secolul al XIX-lea in regiunea Picardia din Franta si era considerat o varietate a Epagneul de Picardia. Din 1921 a fost recunoscut ca rasa independenta dar se intalneste foarte rar chiar in regiunea sa natala.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, puternic, proportionat si are un bot lung, nas mare, negru. Ochii sunt mari, de culoare inchisa. Urechile sunt lngi, lasate. Coada este de lungime medie, usor curbata. Blana este fina si scurta pe cap, pe restul corpului este mai lunga, usor ondulata, mai bogata pe picioare, urechi, coada. Este de culoare gri cu picatele negre, care ii da o aparenta albastra.

Personalitate Este un caine inteligent, sociabil, bland, prietenos, cu un miros foarte dezvoltat. Este ascultator, protector  si devotat stapanului, rabdator, vesel si afectuos cu copiii. Este un caine vigilent si va anunta totdeuna prezenta strainilor. Se intelege bine cu alti caini si alte animale.

Ingrijire Un periaj ocazional pentru a nu se incalci blana este suficient pentru a mentine frumoasa blana acestui caine.

Conditii de viata Acest caine are un nivel ridicat de activitate, este rezistent la intemperii si se simte cel mai bine in aer liber intr-un spatiu ingradit, care-i permite sa se miste in voie. Este indicat unei familii active fara prea multa experienta in cresterea cainilor. Are nevoie de multa miscare. Ii place sa alerge, sa inoate, sa faca aport, sa se joace.

Dresaj Este un caine care vrea sa faca pe plac stapanului, invata usor si este sensibil la tonul vocii. Se poate dresa cu usurinta si cu un dresaj bland, consecvent, se pot obtine rezultate bune.

Utilitate Este un caine foarte bun pentru aret, folosit la vanatoarea de animale mici si mari (iepuri, rate) in orice teren. Este un afectuos si bland companion.