De 173 Vizualizari

Preocupare europeana: Masuri impotriva traficului cu animale de companie

Eurodeputatii, reuniti in sesiune plenara la Bruxelles, au sustinut masuri de comunicare la nivel UE a datelor privind inregistrarea pisicilor si cainilor, pentru a contracara comertul ilegal cu animale de companie adesea ingrijite necorespunzator, riscand sa transmita boli. Traficul cu animale de companie, inclusiv animale salbatice si exotice, este tot mai mult legat de crima organizata si creeaza riscuri de sanatate publica, spun, potrivit curierulnational.ro, deputatii.

Intr-o rezolutie nonlegislativa, Parlamentul cere Comisiei sa asigure ca toate statele membre au baze de date compatibile privind pisicile si cainii si ca au in vedere crearea de baze de date si pentru alte animale de companie.

Deputatii cred ca cerinta de a inregistra animalele de companie, impreuna cu o serie de modalitati de a comunica datele la nivel UE vor ajuta la reducerea falsificarii documentelor, la combaterea comertului ilegal, la identificarea anumitor surse ale unor epidemii si vor elimina abuzarea animalelor. Multe state membre au deja sisteme obligatorii pentru identificarea si inregistrarea animalelor de companie, dar nu neaparat acelasi tip de informatie sau pentru acelasi tip de animale, se arata in rezolutie. Toate bazele de date nationale ar trebui, de aceea, compatibilizate, spun deputatii, insistand asupra faptului ca datele personale ale proprietarilor si vanzatorilor de animale de companie din aceste baze de date ar trebui sa fie foarte bine protejate.

Animale de companie traficate si tratate abuziv

Animalele de companie traficate sunt adesea crescute in conditii improprii, avand un risc mare de imbolnavire, se mai arata in rezolutie, care spune ca 70% din noile boli care au aparut la oameni in ultimii zeci de ani au origine animala.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X