De 17806 Vizualizari

Premieră în România! Un medic “de animale” şi unul “de oameni” au salvat viaţa unui câine aseară printr-o operaţie deosebită

Seara de 15 octombrie va rămâne în istoria medicinii veterinare din România ca fiind momentul în care s-a realizat prima operaţie, efectuată pe un câine, de îndepartare totală a prostatei.

Dr. Alexandru Viţălaru, Asistent Universitar în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti a operat cot la cot cu dr. Ion Dragomirişteanu, un chirurg renumit de la Spitalul Clinic de Urologie prof. dr. THEODOR BURGHELE. Amandoi au dus intervenţia la bun sfârşit, oferind o nouă oportunitate în eliminarea cu succes a cancerului de prostată, afecţiune din ce în ce mai întâlnită la companionii noştri necuvântători.

“Am efectuat o ablaţie totală de prostată, cu îndepărtarea canalelor deferente şi a coliculului seminal, cu pastrarea contineţei urinare şi a sfincterului striat”, ne-a declarat Dr. Viţălaru.

 

Dr. Alexandru Vitalaru

Dr. Alexandru Vitalaru

Câinele, un mascul în vârstă de 10 ani, care nu mai putea urina şi defeca din cauza afecţiunii, se recuperează acum în incinta facultăţii, urmând să fie externat abia după 10 zile.

Dr. Ion Dragomişteanu nu este la prima acţiune de acest fel, cu toate că specializarea sa este pe cazuri… umane! “Dr. Dragomirişteanu sprijină deseori astfel de acţiuni, fiind un mare iubitor de animale, iar experienţa sa în chirurgia umană aduce multe beneficii chirurgiei veterinare”, ne-a mai spus dr. Viţălaru.

 

Dr. Dragomiristeanu alaturi de Dr. Vitalaru

Dr. Dragomiristeanu alaturi de Dr. Vitalaru

5 4 2 7

9 Comentarii

 1. magdalena soare spune:

  toata stima pentru acesti medici

 2. FELICITARI ambilor medici! Medici adevarati, oameni adevarati si barbati adevarati!….

 3. Gelu Plesca spune:

  Am plins cind am citit articolul.Mai sint si oameni deosebiti in Romania. Bietele animale sint lasate de la Dumnezeu .Ar fi urita lumea daca ar exista numai oameni pe pamint. Sa va ajute Dumnezeu stimati doctori.

 4. casandra spune:

  Felicitari tuturor!!!!Cainele nostrue la a doua runda de chemo!

 5. felicitari medicilor! in special celui de medicina umana..sper sa citim despre cat mai multe astfel de cazuri rezolvate cu succes!vrem si vesti pozitive..

 6. Probabil chirurgii fac „antrenament” in astfel de cazuri. Felicitari forumistilor: intr-o tara unde cine-i sarac nu beneficiaza nici macar de pansamente curate, ca n-are bani sa si le cumpere, se fac operatii de cancer de prostata cainilor, iar ei (forumistii, nu cainii) aplauda.

  Credeam ca dulaul are zgarieturi superficiale, dupa ce a atacat si omorat niste trecatori, in urma carora s-a ales cu cateva copcii, si acum se recupereaza!

  • @Razvan, du-te si te culca, baiatule! Faci umbra degeaba pamantului. Lumea ar fi mult mai frumoasa daca nu ar exista lepre ca tine.

  • Silvia Vitalaru spune:

   Ce legatura are ce spuneti dv cu ce se intampla in acea sala de operatii? Medicina veterinara e un domeniu in care se face cercetare si se invoveaza, asa e normal sa fie. Cainii comunitari nu au nicio legatura cu ce s-a intamplat acolo. E vorba de colaborare interdisciplinara, de tehnici de chirurgie si de oameni care isi fac meseria…

 7. FELICITARI cu mult respect domnilor doctori.Asta inseamna sa-ti respecti juramantul dat. Cand salvezi viata fara sa ti cont de rasa. MEDICI ADEVARATI.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X