Sari la conținut
Home » Premieră pentru România! Vor fi antrenați câini pentru a detecta persoanele infectate cu COVID-19

Premieră pentru România! Vor fi antrenați câini pentru a detecta persoanele infectate cu COVID-19

  • de

Premieră pentru România! Vor fi antrenați câini pentru a detecta persoanele infectate cu COVID-19.

Dresajul în acest scop este deja folosit în Chile, Finlanda sau Germania!

Lupta împotriva pandemiei globale de coronavirus a ajuns la o nouă etapă, iar patrupezii ne vor oferi o „mână de ajutor” pentru a putea depăși cu bine această grea încercare.

După Chile și Finlanda, reprezentanții Universității de Medicină Veterinară din Hanovra anunță rezultate spectaculoase în ceea ce privește depistarea virusului în probele de salivă umană:

„Am făcut un studiu în care am avut câini care adulmecau mostre de la pacienţi testaţi pozitiv la COVID-19 şi putem spune că i-au putut detecta cu o probabilitate de 94%. Câinii sunt dresaţi să adulmece „mirosul de coronavirus” care provine din celulele persoanelor infectate, a declarat Holger Volk, şeful clinicii veterinare.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că în Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu, vor fi antrenați câini pentru detectarea persoanelor infectate!

După apariția rezultatelor uimitoare în privința detectării virusului, Lucian Bode a declarat prin intermediul unei postări pe Facebook, instituirea unui program special de dresaj și antrenament al câinilor, în lupta cu pandemia.

Acesta a explicat că în anul 2020, la nivelul centrului, a început un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

„Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare.