Sari la conținut
Home » Premieră pentru adăposturile publice din România! Metodă ingenioasă prin care a fost salvat un câine, aflat în stare gravă

Premieră pentru adăposturile publice din România! Metodă ingenioasă prin care a fost salvat un câine, aflat în stare gravă

Premieră pentru adăposturile publice din România! Este prima transfuzie în premieră. Un câine de la adăpostul public din Bacău a donat sânge pentru un alt patruped, aflat într-o stare critică de sănătate.Un câine de aproximativ 7 luni ce trăia pe străzi a fost mușcat de alți câini. A ajuns imediat pe mâna celor mai buni medici veterinari, iar viața lui a fost salvată datorită unui câine care a donat sânge pentru el.

Premieră pentru adăposturile publice din România! „Îl transferăm la o clinică privată care îi face tratamentul gratuit…”

„Pentru că primăriile nu au voie să aloce bani pentru tratamente complicate, am decis să îl transferăm la o clinică privată care îi face tratamentul gratuit”, a concis șeful Serviciului al Câinilor fără Stăpân din Bacău, Dinu Păncescu.Pentru că varianta de a apela la op bancă de sânge de la un câine s-au căutat măsuri urgente pentru a-i salva viața pcâinelui aflat într-o stare gravă cu o anemie severă.Așadar, s-a decis să se facă transfuzie de sânge de la un câine sănătos di adăpost.„Secretara, numele câinelui sănătos, este vaccinată polivaalent și deparazitată. A devenit, astfel, doatoarea perfectă, sângele ei fiind o infuzie de sănătate pentru cățelul rănit. A stat cuminte în cabinet să i se ia sânge, iar la final a primit o recompensă, un pate de rață, preferatul ei”, a mai spus Păncescu.Șeful Serviciului al Câinilor fără Stăpân a mai spus că este o premieră pentru adăposturile de stat, acestea sunt finanțate doar pentru sterilizare și eutanasiere, potrivit Mediafax.Iubitorii de câini din Germania au văzut cazul câinelui și sunt dornic să-l adopte, lucru ce se va întâmpla imediat când își va reveni.„Nemții au văzut cazul și sunt impresionați. Pentru că animalul acesta luptă să trăiască și să facă atâte eforturi, au transmis că îl vor adopta”, a încheiat Dinu Păncescu.