De 406 Vizualizari

Premieră în lumea catolică – Papa care a dus la Vatican o pisică!

sursa foto - https://ro.pinterest.com

Papa emerit Benedict al XVI-lea, care s-a retras în 2013 în favoarea actualului Papă, Francis, este un iubitor de animale. Scriitorul Dan Ciachir a povestit pentru DCNews că Benedict al XVI-lea a fost primul Papă care a adus la Vatican o pisică.

„În 2005, când s-a mutat în Apartamentul Pontifical, spune Dan Ciachir, s-a discutat despre această premieră. Am văzut o dezbatere aprinsă în emisiunea Porta a Porta, a lui Bruno Vespa. Unii cârteau: cum să-și aducă Papa motanul la Vatican? Bruno Vespa a fost foarte tranșant, au sărit mulți iubitori de animale și, uite așa, pisica a rămas în Apartamentul Pontifical. Lumea s-a obișnuit cu ideea că și Sfântul Părinte poate avea un animal de companie. În 2013, când Papa Benedict a părăsit Vaticanul, a plecat cu pisica sa, Contessina. S-a dedus că motanul murise, că pisicile nu trăiesc decât 15-17 ani. Este singurul Papa cunoscut cu această afecțiune pentru pisici. Motan avea și Patriarhul Nicodim, de la noi, ca și mulți călugări, în mănăstiri. I-am spus unui stareț despre această poveste cu Patriarhul Nicodim și mi-a răspuns: asta dovedește că a fost un monah adevărat!”, a spus scriitorul Dan Ciachir pentru DCNews.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X