Sari la conținut
Home » PREMIERĂ. Două persoane au fost condamnate la ÎNCHISOARE pentru trafic cu câini de rasă

PREMIERĂ. Două persoane au fost condamnate la ÎNCHISOARE pentru trafic cu câini de rasă

Un cuplu din Austria a fost condamnat la închisoare pe o perioadă de 2 ani, din care 8 luni fără posibilitatea de eliberare condiționată, de către un tribunal regional din Viena, capul principal de acuzare fiind traficul ilegal cu câini de rasă. „Suntem foarte bucuroși de faptul că tribunalul a luat în considerare nu doar frauda comisă, ci și abuzul asupra animalelor„, a declarat Gabriel Păun, director de campanii la Vier Pfoten.

 Cuplul respectiv vindea pui de câini proveniți din Slovacia, care aveau certificate de vaccinare false. Majoritatea patrupedelor s-au îmbolnăvit, din cauza condițiilor proaste în care trăiau, iar unele dintre ele au murit.

„Tribunalul a realizat că nu este vorba doar de un caz de înșelăciune a cumpărătorilor, ci și de o afacere murdară ridicată pe suferința acestor animale. Nu numai puii suferă, ci și mamele lor, care sunt transformate în mașinării de făcut pui. Comerțul ilegal cu pui de rasă nu este o infracțiune oarecare. Această sentință reprezintă o zi mare pentru mișcarea pentru protecția animalelor”, a mai afirmat Păun.
Pentru judecători, un factor agravant a fost acela că cei doi traficanți au continuat comerțul cu pui de rasă chiar și pe parcursul procesului. Doi martori au declarat la proces că au răspuns unei oferte de vânzare de pui Staffordshire Bull Terrier care a fost postată pe ianuarie 2014 pe Internet de unul din cei doi infractori. La întâlnirea cu vânzătorul, acesta avea în mașină un câine care, potrivit unuia dintre martori, părea slăbit și lipsit de vlagă. Ulterior, acesta a dat în judecată autoritatea sanitar-veterinară a orașului Viena.