Sari la conținut
Home » Prejudecăți despre câini. Le place să fie spălați și parfumați?

Prejudecăți despre câini. Le place să fie spălați și parfumați?

Specialiștii încearcă să-i convingă deținătorii de animale să renunțe la câteva prejudecăți.  Cunoașterea lor nu poate decât să facă mai ușoară înțelegerea cu cel mai bun prieten al vostru.

De exemplu: „câinele este un animal căruia îi place curat și să miroasă a parfum?” sau „ câinele meu trebuie să mănânce după mine pentru că eu sunt șeful?”

Prima prejudecată menționată mai sus este GREȘITĂ

Câinii adoră să se tăvălească prin gunoaie, în excremente,iar mirosul urât nu îl deranjează decât pe stăpân, nu și pe el.

Și cea de-a doua prejudecată legată de hrănirea animalului: „ câinele meu trebuie să mănânce după mine pentru că eu sunt șeful?, este GREȘITĂ.

A-i da de mâncare câinelui înaintea ta nu va avea nici o consecință educațională sau relațională. Un câine sătul se va duce mai repede să se odihnească cât timp voi stați la masă decât un câine care așteaptă cu nerăbdare ca stăpânul lui să termine de mâncat și apoi să îi satisfacă și lui nevoia primară, aceea de a se hrăni.

Pe lângă cele două prejudecăți vă mai prezentăm una extrem de interesantă: „Anumite rase de câini tolerează ușor copiii? GREȘIT.

Un câine, chiar dacă este de rasă, nu se naște cu gena amabilității. Specialiștii spun că experiențele cu copiii îi vor determina comportamentul față de aceștia.