Sari la conținut
Home » Pregătește-ți pisica pentru sezonul rece!

Pregătește-ți pisica pentru sezonul rece!

Pregătește-ți pisica pentru sezonul rece!

Pregătește-ți pisica pentru sezonul rece! În timpul iernii, grijă suplimentară pentru pisici este esențială pentru a le asigura confortul și sănătatea.

Pisicile de curte, care petrec mult timp afară, se adaptează instinctiv la schimbările de sezon, își cresc blana și își ajustează comportamentul. Cu toate acestea, oferindu-le un loc de refugiu cald și confortabil, poți contribui la buna lor stare de bine.

Pregătește-ți pisica pentru sezonul rece!

Pisicile pot arăta că le este frig prin anumite semne: se ghemuiesc, își ascund lăbuțele sub corp, își zbârlesc blana, iar ochii devin mici.

Indiferent dacă trăiesc în apartament sau afară, pisicile tind să devină mai somnoroase în timpul iernii.

Aceasta este o reacție normală la temperaturile scăzute și la orele mai reduse de lumină.

Oferă-le pisicilor tale culcușuri călduroase. Cum ar fi o pătură termică sau un pătuț pe un pervaz, pentru a le permite să se odihnească și să își conserve energia.

În ceea ce privește hrănirea, nu este nevoie să mărești cantitatea de hrană pe care o oferi pisicii în iarnă, indiferent dacă este o pisică de curte sau de apartament.

Acordă atenție lăbuțelor lor

Însă, asigură-te că hrana furnizată este de înaltă calitate, oferindu-i astfel energia necesară pentru a face față frigului.

Mai important decât cantitatea este menținerea activității pisicii, invitând-o la joc sau oferindu-i jucării noi pentru a o ține ocupată.

În perioada în care pisicile își schimbă blana, acordă-le atenție suplimentară. Periază-le mai des pentru a le ajuta să scape de firele de păr în exces. Și pentru a preveni formarea ghemotoacelor.

De asemenea, acordă atenție lăbuțelor lor, folosind un balsam special pentru a preveni crăparea în condițiile reci.

Indiferent dacă trăiește într-un apartament călduros sau în aer liber, pisica ta merită atenție și grijă suplimentară în timpul iernii pentru a se simți confortabil și iubită, conform zooplus.ro.