Sari la conținut
Home » Povești IMPRESIONANTE despre animale care au SALVAT viețile stăpânilor lor

Povești IMPRESIONANTE despre animale care au SALVAT viețile stăpânilor lor

Povești IMPRESIONANTE despre animale care au SALVAT viețile stăpânilor lor! Specialiștii au din ce în ce mai multe dovezi că animalele de companie pot ajuta la detectarea bolilor, potrivit doctorulzilei.ro.

Este și cazul cățelului Monty, terrierul care și-a diagnosticat stăpânul cu tumoră la gât. Martin Kelly spune că a fost diagnosticat cu cancer de gât după ce câinele său, Monty îl lingea pe gât zilnic în același loc.

He was diagnosed with throat cancer after seeing his GP, thanks to his dog who kept licking his neck

”Seara când mă uitam la televizor, se așeza lângă mine și mă lingea pe gât, de fiecare dată în același loc. La un moment dat am observat o mică umflătură în locul în care mă lingea Monty și inițial am crezut că mi-a transmis vreo bacterie și nu am luat în seamă. Apoi, la un control de rutină, medicul a observat umflatura și m-a trimis la un specialist. După ce am făcut o biopsie, am fost diagnosticat cu cancer la gât”, a spus Martin Kelly.

Myrtle, calul care a diagnosticat cancerul de sân

Helen Mason's horse Myrtle knew she had cancer before she did, 'there's no doubt about it'

”Calul meu știa că am cancer înaintea mea, cu siguranță. Caii au un simț al mirosului bine dezvoltat. Înainte să fiu diagnosticată cu cancer la sân, Myrtle își tot freca botul de pieptul meu în partea stângă. Se comporta ciudat, având în vedere că, de obicei, își freca botul de buzunarul meu drept, locul unde țineam bomboanele. M-am gândit că Myrtle vroia să mă avertizeze, așa că am decis să merg la medic, mai ales că mi-am pierdut mama din cauza cancerului de sân. După mai multe teste am fost diagnosticată cu aceeași boală”, a povestit  emoționată Helen.

She was diagnosed with breast cancer in July 2011 after Myrtle repeatedly nudged her on the chest

 După nenumărate tratamente, Helen a reușit să scape de cancer. ”Acum fac o mamografie pe an și iau tamoxifen pentru a preveni recurența. I-am promis lui Myrtle că o să îmbătrânim împreună”.

”Dacă nu erau Ernie și Banjo, aș fi fost moartă”

Kate Arnett, 48, says if it wasn't for her two wonderful dogs Banjo and Ernie she'd now be at best a vegetable

Kate Arnett trebuie să poarte o mască cu oxigen ca să poată respira, din cauza unei boli autoimune. Într-o noapte, Kate a căzut din pat, iar masca de oxigen i-a alunecat. Atunci cei doi câini ai săi au început să se agite, trezindu-l pe soțul lui Kate. Acesta i-a pus din nou masca de oxigen soției sale.

”Dacă nu erau Ernie și Banjo aș fi murit în acea noapte”, a spus Kate.

The former commodity broker, 48, was struggling to breathe when her dogs helped bring her round

When Susan Marsh-Armstrong, 51, fell unconscious, her cat Charley got help

”Înainte de Crăciunul din 2011, am fost atât de ocupată cu cumpărăturile, încât am mâncat doar un sendviș la prânz și seara o salată și am uitat să-mi măsor glicemia. Mă simțeam epuizată și în timpul nopții mi s-a făcut rău. Atunci, Charley a mers la soțul meu și a început să-l împingă cu lăbuța pe față. El a încercat să o alunge, dar pisica a insistat. Atunci, soțul meu s-a trezit și și-a dat seama că nu sunt în pat. Pisica a fugit spre baie, apoi a venit înapoi, încercând să-l îndrume pe soțul meu care a urmat-o și m-a găsit prăbușită în baie. Mi-a verificat glicemia și când a văzut că era prea scăzută mi-a făcut o injecție cu glucagon ca să-mi revin”, a povestit Susan. Femeia spune că dacă nu ar fis fost pisica ar fi putut muri din cauza comei diabetice.