760 Vizualizari

Povestea ursoaicei Fifi: salvata dupa 30 de ani de chin, in sfarsit fericita!

Un urs brun sirian, femela („sirianul” este o varietate de urs brun de culoare de deschisa, moderata la subspeciile de dimensiuni mici, cu gheare de albe) care a trait in conditii mizere intr-o gradina zoologica din Pennsylvania, a fost salvat de o organizatie pentru drepturile animalelor, dupa 30 de ani.

In timpul vietii in captivitate, ursoaica Fifi a fost fortata sa faca cascadorii pentru amuzamentul vizitatorilor de la zoo. Dupa ce gradina zoologica a fost inchisa, ursoaica a fost lasata timp de 20 de ani intr-o cusca foarte mica, potrivit PETA.

In 2015, organizatia PETA, a reusit sa o salveze pe ursoaica. Aceasta a fost dusa intr-un sanctuar in Colorado, unde are parte de un tratament adecvat. Fifi este acum sanatoasa si are, in sfarsit, greutatea normala.

Fifi a avut artrita severa, dintii i-au cazut si ajunsese aproape un „schelet”….

Reprezentantii PETA au explicat ca mai bine de 1.000 de ursi inca traiesc in captivitate pe teritoriul Statelor Unite, in conditii mizere, in gradini zoologice improvizate si sunt folositi in diferite spectacole organizate „la marginea drumului”.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X