Sari la conținut
Home » Povestea uimitoare a unui adevărat erou! Câinele care salvează urșii koala din incendiile îngrozitoare

Povestea uimitoare a unui adevărat erou! Câinele care salvează urșii koala din incendiile îngrozitoare

Povestea uimitoare a unui adevărat erou! Câinele care salvează urșii koala din incendiile îngrozitoare.

Australia, țara cu unele dintre cele mai grave incendii de vegetație!

Incendiile de vegetație din Australia reprezintă o problemă des întâlnită, și foarte greu de controlat.

Însă, în lupta cu limitarea pierderilor, un câine dă dovadă de un curaj extraordinar! El „și-a dedicat” viața salvării urșilor koala, având o poveste de viață impresionantă.

Potrivit thedodo.com, pe nume „Bear” patrupedul este un frumos exemplar de metis Border Collie, care acum lucrează în zonele devastate de incendii. Însă, cu ani în urmă, el a fost respins de familia sa.

Câinele nu era interesat să se joace ca orice alt căţel, aşa că cei din familia lui au decis să scape de el. Se pare că acest cățel nu se comporta ca majoritatea câinilor, deoarece suferă de tulburarea obsesiv-compulsivă.

Astfel, a ajuns la Universitatea Sunshine Coast unde fost dresat pentru a detecta ursuleţii koala. Şi se descurcă atât de bine, încât în prezent niciun alt câine din Australia nu poate face o treabă mai bună decât el.

Căţeluşul lucrează alături de echipele de salvare ale „International Animal Welfare Fund (Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor)”.

În curând, va merge împreună cu echipele de salvare în Cooroibah, una dintre cele mai afectate zone.

El a reușit să salveze mai mulţi urși koala, detectând urmele lăsate de blană.

„De fiecare dată când salvează un koala, este răsplătit cu o minge, care este preferata lui”.

El a fost transferat în zonele declarate sigure şi de fiecare dată când detectează prezenţa unui koala, se opreşte şi aşteaptă nemişcat pentru a-şi atenţiona partenerul uman.

Povestea uimitoare a unui adevărat erou

„Munca lui Bear a devenit mai importantă ca niciodată. Vor mai trece săptămâni şi poate chiar luni până când incendiile să se oprească şi trebuie să facem tot posibilul pentru a salva cât mai mulţi koala.”