Sari la conținut
Home » Povestea tristă a lui Feito a impresionat o lume întreagă. „Era cea mai frumoasă și mai iubitoare creatură pe care am văzut-o vreodată…”

Povestea tristă a lui Feito a impresionat o lume întreagă. „Era cea mai frumoasă și mai iubitoare creatură pe care am văzut-o vreodată…”

Povestea tristă a lui Feito a impresionat o lume întreagă. „Era cea mai frumoasă și mai iubitoare creatură pe care am văzut-o vreodată…”Un pui de pisică care dorea doar iubire nu a reușit niciodată să transforme lumea din jurul lui, a impresionat o lume întreagă abia după ce a murit.„Toți cei din complexul de locuințe unde am trăit știau cine era Feito. El a iubit trei lucruri pe această lume: lupta pentru viață, mâncarea din gunoi și dragostea necondiționată pentru oameni. Combinația acestor lucruri, împreună cu faptul că viața lui era diferită, avea un efect asupra felului în care arăta. În primul rând, avea doar un singur ochi, iar celălalt era o rană deschisă. De asemenea, îi lipsea urechea de pe aceeași parte, iar piciorul stâng era rupt.Chiar dacă părea că mai are foarte puțin de trăit, rănile nu-l împiedicau să trăiască. Și-a pierdut coada cu mult timp în urmă, rămânând doar cu un ciot mic cu care mângâia oamenii când se apropiau de el.În blana murdară a lui Feito se ascundeau nenumărate răni, iar de fiecare dată când oamenii îl vedeau pentru prima oară se fereau de el și spuneau că este o pisică urâtă!Toți copii au fost avertizați să nu o atingă, iar când își făcea apariția printre oameni, adulții aruncau cu pietre în el sau foloseau obiecte contondente ca să-l sperie.Chiar dacă oamenii se fereau de el și încercau să-l alunge, Feito se încăpățâna și se furișa la picioarele lor pentru a-și cere parcă iertare și a le spune că are nevoie disperată de un stăpân care să-l iubească așa cum este, cu toate defectele lui.De fiecare dată când Feito vedea copii, alerga entuziasmat către ei, le mângâia mâinile cu capul pentru a deveni un animal de companie. Când era luat în brațe, începea imediat să le sugă hainele sau urechile.Într-o zi, Feito și-a împărtășit dragostea cu Husky-ul unui vecin. Ei nu l-au primit cu amabilitate și l-au maltratat. Din apartamentul meu i-am auzit țipetele și am alergat să-l ajut. Când am ajuns acolo era prea târziu, el zăcea pe podea, evident că viața lui se apropia de sfârșit. L-am dus acasă temând, m-am gândit că atingerea mea îi face un rău teribil. L-am auzit torcând, dar apoi am simțit un sentiment familiar. Feito îmi sugea urechea. L-am tras mai aproape de mine și mi-a lovit mâna cu capul, în semn de mulțumire.În acel moment, m-am gândit că Feito era cea mai frumoasă și mai iubitoare creatură pe care am văzut-o vreodată. Nu a încercat să mă muște sau să mă zgârie, sau să fugă de mine. Feito s-a uitat la mine, crezând că-i pot ușura durerea. El a murit în brațele mele înainte să-l pot duce în casa mea, dar am stat acolo și l-am ținut în brațe cât de mult am putut.M-am gândit cum o mică felină ar putea modifica opinia mea despre ce înseamnă să ai puritate de spirit. Dragoste atât de total și de adevărată”, potrivit upsocl.com.