Sari la conținut
Home » Povestea lui Şuier, celebrul câine poliţist care a făcut senzaţie în România

Povestea lui Şuier, celebrul câine poliţist care a făcut senzaţie în România

Povestea lui Şuier, celebrul câine poliţist care a făcut senzaţie de 1 DecembrieŞuier este un câine poliţist, specializat în găsirea substanțelor ilegale. Astăzi, de Ziua Națională a României, el a fost prezent la parada militară, alături de stăpânul său.Stăpânul său a spus povestea lui de viață în exclusivitate pentru Digi 24:„L-am luat de pui, nu ştia să latre, scotea un şuierat, m-a dus cu gândul la legenda steagului dacic”.De aproximativ patru ani, Șuier își însoțește stăpânul la anumite evenimente culturale, sportive, la festivaluri sau alte misiuni unde sunt solicitaţi.„Este partenerul de nădejde, relaţia se bazează pe încredere, e un câine bine socializat, deşi în ultima perioadă nu-i mai place să fie mângâiat. Prea multă lume l-a mângâiat”, a povestit poliţistul, pentru sursa citată.Reamintim că NATO a făcut cunoștință cu Nord, un câine politist din România, care a fost perfecționat să lucreze cu echipa de căutare și salvare.

Protagonistul este Nord, un câine polițist din rasa ciobănesc german care lucrează pentru echipa de căutare și salvare din România.

Câinii poliţişti sunt foarte ataşaţi de antrenorii lor, îi însoţesc în misiuni de patrulare şi intervenţii şi sunt la slujbă 24 de ore din 24.

”Marin-Viorel Porosanu și câinele său de Nord lucrează pentru echipa de căutare și salvare din România. Porosanu ne-a invitat să-l filmăm în timp ce-și antrena câinele să se supună și să caute victime care ar fi blocate, rănite sau inconștiente în timpul unui exercițiu NATO de răspuns în caz de dezastru în Bosnia și Herțegovina.”, se arată în descrierea oferită de NATO.

Citește continuarea…