Sari la conținut
Home » Povestea ei are un final fericit! „LONELY LADY” a ajuns în Finlanda!

Povestea ei are un final fericit! „LONELY LADY” a ajuns în Finlanda!

Aţi cunoscut-o pe Lady în urmă cu puţin timp în paginile revistei „Animal Zoo”. Ea a fost dovada vie că situaţia maidanezilor din România a fost provocată şi de oameni.Căţeluşa a fost lăsată în urmă de stăpânii ei care şi-au refăcut vieţile prin alte ţări. Noul proprietar al casei din buricul Capitalei a gândit că dacă bătrânica nu e trecută în actul de proprietate, e ca un gunoi. Şi a scos-o la poartă şi acolo a lăsat- o! Un an de zile, cel puţin, Lady a dormit proptită de noul gard de lemn. Uneori se amăgea că-şi vă regăsi castronul cu apă şi împingea cu lăbuţa în poartă. Din păcate, uşa era mereu închisă. Pentru ea.Salvarea ei a venit de la o femeie care cu asta se ocupă Vecinii au încercat să o adăpostească prin curţile lor, dar Lady nu îşi abandona locul în care trăit aproape zece ani. Oamenii i-au pus zi de zi hrană vizavi de fosta ei curte, pentru a nu-l mâhni pe noul proprietar.„Animal Zoo” v-a prezentat aceste detalii şi voi aţi sperat, alături de noi, că se poate găsi o soluţie. Din fericire, o rază de soare a ieşit şi pe strada căţeluşei. Doamna Anda Murgu, cunoscută printre iubitorii de animale ca fiind un real ajutor pentru câinii străzii, salvând pe bandă rulantă ceea ce alţii au condamnat la moarte, a luat-o pe Lady şi i-a găsit o familie iubitoare tocmai în Finlanda, ţară cunoscută ca fiind „Raiul maidanezilor din România”.

Anda Murgu
Anda Murgu
Imaginile din „Animal Zoo” au ajuns şi peste hotare Imaginile publicate de „Animal Zoo” au fost preluate şi de presa finlandeză, stârnind milă pentru căţeluşă, numind-o „Lonley Lady” (Doamna singuratică), dar şi dispreţul pentru atitudinea de care dau dovadă mulţi români, alegând să-şi arunce animalele în stradă.
Lady la aeroport
Lady la aeroport
Anda Murgu a găsit-o pe noua stăpână, Laila Kallio, din oraşul Tampere, prin asociatia Kulkurit Hobo Dogs. Femeia a decis să-i ofere lui Lady cele mai frumose clipe din viaţa ei, atât cât o mai duce, deoarece căţeluşa e bătrână şi sănătatea ei e destul de şubredă: nu aude, nu vede…Îşi iubeşte noii stăpâni
In noua ei casa
In noua ei casa
Lady a călătorit cu avionul până în ţara nordică: „Am îmbrăcato bine ca să nu-i fie frig şi totul a decurs normal. Era bucuroasă la plecare, parcă ştia că viaţa ei s-a schimbat din acel moment. S-a ataşat imediat de noua ei stăpână şi e răsfăţată cât e ziua de lungă. E foarte isteaţă şi iubitoare, spun membri familiei.
Noul ei patut :)
Noul ei patut :)
Când vezi cât de fericită e în noua sa casă stai şi te întrebi de ce a trebuit să-şi irosească toată viaţa oferind dragoste condiţionată unor oameni care au considerat-o cantitate neglijabilă. Mai multe poze cu Lady aici: