Sari la conținut
Home » Poţi să-ţi tratezi câinele cu plante medicinale! Află cum!

Poţi să-ţi tratezi câinele cu plante medicinale! Află cum!

  • de

Natura are grijă de tot ce ne înconjoară, deci şi de animăluţele noastre dragi. Aşa cum plantele medicinale au efecte pozitive asupra noastră, ele funcţionează perfect şi la necuvântătoare. Simplu, ieftin şi eficient, dar mai ales sănătos!Levănţica, bună pentru căţeii aflaţi în perioada dresajului sau câini agresivilavenderAcestă plantă are proprietăţi spectaculoase, tratând eficient anxietatea, insomnia sau stresul de orice fel. Atât la om, cât şi la animal, levănţica poate fi un tratament adjuvant în cazul durerilor.Cum se utilizează?

  • Amestecaţi câteva picături (10) de esenţă de levănţică într-un litru de apă. Puneţi amestecul într-un reciprient cu pulverizator şi parfumați casa înainte să-l lăsaţi singur. Mirosul acestei plante îl va relaxa.
  • Pentru câinii care au dureri au care nu se odihnesc bine noaptea, pulverizaţi pe spatele lor câteva pufuri din acest amestec, înainte de culcare. Atât cât să nu-i udaţi blana.

mosquito-dog

  • Dacă patrupedul tău a fost muşcat de un ţânţar, tamponează zona afectată cu acest amestec. Levănţica are proprietăţi antiseptice, fiind un antibiotic natural.

holistic-healing-for-dogs-herbal-essence-with-aloe-vera 

  • Mirosul neplăcut ”de câine” poate fi înlăturat cu acest „parfum” de levănţică. Pulverizează şi masează-i blaniţa o dată pe zi sau la două zile.

Aloe Vera, bună pentru ochi, piele, blană, sistem digestiv etc.aloe vera gel
Orice câine (sau pisică) ajunge uneori să sufere de dermatite. Dacă problema este de natură genetică (adică are o predispoziţie), alifia din pulpă de aloe vera este ideală pentru vindecarea iritaţiei. Aloe vera are proprietăţi aniseptice, calmante, hidratante şi cicatrizante.Foloseşte-o astfel:

  • Apă de Aloe vera pentru ochi uscaţi, iritaţi, câini cu a treia pleoapă inflamată (cherry eye). O picătură, două/pe zi – ajută foarte mult.

dog-eye-4

  • Aplică gel de Aloe vera pe eczeme sau iritaţii, pete de foc (hot spots) sau acolo unde pielea este mai aspră. E bună şi pentru arsuri!

images
Rozmarin pentru o blană strălucitoare!
imageO să ai un şoc când o să afli cât de specială este această plantă! Nu e doar un condiment pentru mâncarea bună, ci şi un leac natural pentru cele mai complicate probleme.Iată povestea unei căţel care suferă de epilepsie: “Am aflat că Nugget, câinele meu, are epilepsie. Am devenit din ce în ce mai trisită şi seara, după o zi lungă şi stresantă, preferam să fac o baie. În apă am pus mereu crenguţe de rozmarin, pentru a mă ajuta să mă relaxez. După ce ieşeam din cadă şi mă puneam în pat, Nugget venea şi îşi lipea nasul de mâna mea sau de picior, adulmecând cu poftă izul de rozmarin. Aşa şi adormea. S-a tot repetat procesul aşa că am intrat pe net şi am aflat că rozmarinul stimulează circulaţia sângelui către creier! E uimitor cum natura a avut grijă de toţi”, a povestit stapana unui câine cu probleme…blood

  • Aşadar, unul dintre cele mai importante efecte ale rozmarinul este punerea în mişcare a sângelui – are efecte bune pentru câinii seniori sau sendentari. Esenţa de rozmarin, amestecată cu apă şi pulverizată pe blăniţă, acesta este tratamentul. Atât de simplu!

 shiny coat

  • Rozmarinul mai are şi proprietăţi revigorante pentru blană. Clăteşte, după şamponare, câinele cu apă în care ai diluat 10 picături de esenţă. Blana lui va fi mai strălucitoare şi va avea un aspect sănătos.