Ultima arma pentru detectarea Coronavirus. Cercetătorii vor să testeze pe câinii speciali antrenați care detectează substanțe interzise modul în care pot depista noul COVID-19.

Medical Detection Dogs, o organizație de caritate, a dresat câini pentru a depista cancerul, boala Parkinson și malaria.

Mai mult, organizația menționată mai sus va desfășura studii împreună cu cercetătorii de la Durham și Londra, privind pandemia de COVID-19.

Citește și:

Claire Gues, directorul organizației, a menționat că trebuie identificat cel mai sigur mod pentru a „prinde mirosul virusului de la pacienții infectați.”

„În principiu, suntem siguri că noul coronavirus poate fi detectat de câini”, a declarat Gues, potrivit BBC.

„depistarea ar fi rapidă, eficientă și non-invazivă, astfel că ne-am asigura că resursele Serviciului Național de Sănătate ar fi folisite doar dacă este absolut necesar”, a mai adăugat managerul organizației.

Citește și:

Conform LSHTM, prof. James Logan a menționat că mirosul infecției cu malarie poate fi depistat de câini cu nivel de acuratețe „mai ridicat decât standardele pentru diagnosticare ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)”.

Setari cookie