Sari la conținut
Home » Posesorii de câini trăiesc mai mult? Uite care este explicația specialiștilor

Posesorii de câini trăiesc mai mult? Uite care este explicația specialiștilor

Posesorii de câini trăiesc mai mult? Un animal de companie ne ajută să ne menţinem sănătoşi psihic şi fizic. În urma cercetărilor, oamenii de știință au demonstrat că un câine în viața oamenilor scade riscul de mortalitate din cauza unor boli cu aproximativ 30%.

Indiferent că ai acasă un câine sau un pisoi, ele ne aduc bucurie în viaţa de zi cu zi. Chiar şi privitul unor filmulețe cu câini sau pisici ne oferă energie şi ne fac să ne simţim bine, scăzând simţitor sentimentele negative.

Un căţel ajută la diminuarea mortalităţii

Însă posesorii de căţei vor fi cu atât mai fericiţi să afle că cercetătorii au descoperit un lucru extraordinar în urma unui studiu realizat la Universitatea din Toronto: „a avea un căţel se pare că ajută la diminuarea mortalităţii din orice motiv cu până la 24%.”

„În timp ce aceste studii non-randomizate nu pot <dovedi> că adoptarea sau deţinerea unui câine duce direct la o mortalitate redusă, aceste concluzii puternice sunt cu siguranţă cel puţin sugestive în acest sens”, a spus dr. Glenn Levine, preşedintele grupului de scris al American Heart Association în Declaraţia ştiinţifică a Asociaţiei cu privire la proprietatea animalelor de companie şi scăderea riscului cardiovascular.

Cu toate acestea, medicul mai spune şi că proprietatea animalelor de companie este un angajament de îngrijire care vine cu anumite costuri şi responsabilităţi financiare, astfel că „scopul principal al adoptării, salvării sau achiziţionării unui animal de companie” nu ar trebui să fie reducerea riscului cardiovascular.Conform Centrelor de Control şi Prevenire a Bolilor, studiile arată că patrupedele, cu precădere căţeii, tind să scadă stresul şi promovează relaxarea în aproape toate etapele vieţii noastre, potrivit csid.ro.