Sari la conținut
Home » Porcii sunt mai interesanți decât credeam? 7 lucruri fascinante despre aceste animale

Porcii sunt mai interesanți decât credeam? 7 lucruri fascinante despre aceste animale

Porcii sunt mai interesanți decât credeam?

Porcii sunt mai interesanți decât credeam? Te-ai întrebat vreodată cum a devenit mistrețul animalul docil pe care îl știm astăzi în coteț?

Sau cât de tare poate răcni un porc? În acest articol, vom explora mai multe curiozități despre porci și vom dezvălui detalii interesante care îți vor extinde cunoștințele despre „cei mai grași prieteni ai omului”.

Porcii sunt mai interesanți decât credeam?

Porcii sunt printre cele mai versatile animale domesticite de către oameni. Despre acești „lacomi și murdari” adesea considerați nu prea inteligenți, există mai multe aspecte surprinzătoare.

  • Oamenii i-au domesticit pe porci de două ori: A fost descoperit că oamenii au domesticit mistreții în locuri și momente diferite. În Turcia de astăzi, mistreții au fost domesticiți acum aproximativ 10.000 de ani, iar în Valea Mekong din China, acest lucru s-a întâmplat acum aproximativ opt milenii.
  • Reputația de animale murdare: Chiar dacă au fost domesticite și sunt animale folositoare, porcii nu au fost priviți cu ochi buni în jurul anului 1.000 î.e.n. Porcii erau considerați „necurați” conform Vechiului Testament și Coranului, fiind interzis consumul cărnii lor.
  • Locul porcului în zodiacul chinezesc: Porcul este al 12-lea simbol în ciclul de 12 ani al zodiacului chinezesc. Este asociat cu fertilitatea și virilitatea în China. Cuplurile care încearcă să aibă copii pot avea statuete de porci în dormitor.
  • Porcii pot salva vieți: Valvele inimii porcilor sunt utilizate în transplanturi de inimă la oameni. Aceste valve au o durată de viață de aproximativ 15 ani și nu necesită anticoagulante.

Anumite specii de porci au fost observate folosind bețe

  • Sunt creaturi inteligente și emotive: Studiile arată că porcii au o psihologie complexă, manifestând trăsături emoționale și de comportament asemănătoare personalității, temperamentului și reacțiilor.
  • Folosesc unelte: Anumite specii de porci au fost observate folosind bețe și bucăți de coajă de copac pentru a-și construi vizuini.
  • Nu transpiră: Contrar expresiei „transpirat ca un porc”, porcii nu transpiră eficient. Glandele sudoripare ale porcilor nu funcționează la fel de bine, astfel că aceștia se răcoresc rostogolindu-se în noroi.

Aceste curiozități dezvăluie o latură mai complexă și interesantă a vieții porcilor, demontând unele preconcepții, conform incredibilia.ro.