Sari la conținut
Home » Porci versus câini! Care sunt cele mai bune animale de companie?

Porci versus câini! Care sunt cele mai bune animale de companie?

Porci versus câini! Care sunt cele mai bune animale de companie? Cercetătorii din Ungaria dezbat un subiect extrem de controversat. Dacă nu cumva porcii din rasa pitică sunt mai bune animale de companie decât cei mai buni prieteni ai omului.

Specialiștii spun că porcii de rasă pitică, crescuţi ca animale de companie, sunt capabili să rezolve anumite probleme mai grele în mod independent, spre deosebire de câini care caută să obţină ajutorul stăpânilor, transmite DPA, citat de Agerpres.

Din ce în ce mai mulţi iubitori de animale din Ungaria optează pentru a avea porci pitici pe post de animale de companie.

 Conform noului studiu publicat în jurnalul Animal Cognition, porcii pitici iniţiază interacţiuni cu oamenii la fel de frecvent cum o fac şi câinii.

Pentru a descoperi cum se comportă atunci când trebuie să rezolve o problemă, cercetătorii i-au pus pe porci şi pe câini în faţa unor provocări cu grad din ce în ce mai ridicat de dificultate, cum ar deschiderea unor cutii în care se afla mâncare. În primă instanţă, cutia era relativ uşor de deschis, în timp ce în ultimele stadii ale experimentului era închisă bine.

În cazul câinilor, aceştia îşi îndreptau atenţia spre stăpân pentru a primi asistenţă în deschiderea cutiilor, pe când porcii perseverau în încercarea de a deschide cutiile singuri.

Porcii „erau mai perseverenţi în încercarea de a rezolva sarcina ce le-a fost dată, lucru care poate să le reflecte predispoziţia de a rezolva singuri problemele”, susţine Linda Gerencser, unul dintre cercetători.