Sari la conținut
Home » Pointing Griffon cu par sarmos / Griffon olandez, Korthal griffon, Griffon d’arret a poil du Korthales

Pointing Griffon cu par sarmos / Griffon olandez, Korthal griffon, Griffon d’arret a poil du Korthales

  • de


Greutate: 20 – 27 kg
Inaltime: 50 – 60 cm
Origine: Olanda, Franta,

Istoric rasa Caini asemanatori cu acesta au fost descrisi de Xenofon in operele sale cu 400 de ani inaintea erei noastre. Exemplarele de astazi sunt rezultatul unei selectii si cresteri ingrijite efectuate de crescatorul E.K. Korthals, prin incrucisari intre pontatorii din Olanda, Elvetia, Germania si Franta si cu rase germane cu par sarmos. Este iubit si raspandit in Europa si SUA si este singurul caine pontator-prepelicar, continental care nu a fost incrucisat cu caini englezi.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie spre mare, mai mult lung decat inalt. Craniul este rotund si de lungime egala cu botul, care este dreptunghiular si cu un nas maro. Ochii sunt mari, rotunzi, de culoare galbena spre maro. Urechile sunt de marime medie, lungi, lasate, lipite de cap. Are sprancene stufoase si mustata. Coada este de lungime medie si este taiata la jumatate sau la o treime din lungimea naturala si purtata orizontal. Blana este dubla cu un strat exterior format din par aspru, drept sau sarmos, impermeabil. Culoarea poate fi albastru, argintiu, gri cu pete maro, cafeniu complet sau alb cu cafeniu.

Personalitate Este un caine inteligent, foarte energic, curajos, vigilent, dornic sa invete si sa fie pe plac stapanului, sociabil, prietenos. Afectuos si devotat stapanului, iubeste copiii, este destul de suspicios cu strainii. Accepta alti caini si alte animale mai des daca a fost socializat de mic cu ele.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata si pieptanata regulat pentru a indeparta parul mort si a-i mentine aspectul placut.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel ridicat de activitate caruia ii place sa faca multa miscare. Este recomandat persoanelor active, tip sportiv si care au timp liber pentru a se ocupa de caine sa-l scoata la plimbari lungi, sa practice sporturi canine, sa alerge pe langa o bicicleta, sa inoate, sa faca aport. Poate fi tinut si intr-un apartament dar se simte mai bine intr-o curte ingradita unde se poate misca si alerga in voie. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Este un caine inteligent, dornic sa faca pe plac stapanului, care pricepe cu usurinta ce se cere de la el, si de aceea dresajul nu este dificil. Acesta trebuie sa fie totusi ferm, consecvent, dar bland, placut si variat pentru a nu se plictisi. Are rezultate bune la diverse sporturi canine.

Utilitate Este un excelent vanator in toate terenurile in orice clima si pentru orice tip de vanat. Este un bun paznic al locuintei si un placut companion.