Sari la conținut
Home » Pointer german cu par sarmos / Brac german, Deutscher Drahthaariger Varstchhund,German Wirehaired Pointer

Pointer german cu par sarmos / Brac german, Deutscher Drahthaariger Varstchhund,German Wirehaired Pointer

  • de


Greutate: 22 – 34 kg
Inaltime: 56 – 67 cm
Origine: Germania,

Istoric rasa Pentru obtinerea exemplarelor de astazi au fost facute de-a lungul timpului selectari si incrucisari intre bracii germani si griffonii din Olanda, Germania, Elvetia, precum si cu cainii din rasele Caniche, Pointer si Airedale. S-au obtinut niste caini foarte dotati pentru vanatoare care exceleaza si la vanatoare si la aport.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie spre mare, cu un corp proportionat, musculos, patrat ca aspect. Capul este potrivit de lung, bot destul de lung si lat cu un nas maro inchis. Ochii sunt de marime medie, ovali, caprui, acoperiti de sprancene mari. Urechile sunt medii ca marime, late, rotunde la varf si lasate pe langa cap. Coada este taiata nu prea scurt si tinuta orizontal cand este atent. Blana este dubla cu un prim strat des, pufos, impermeabil si un strat extern, cu par aspru, de lungime medie, neted, sarmos. Poate fi maro cu pete rosiatice si negre, maro cu sau fara alb, cu capul maro si cu pete maro.

Personalitate Este un caine inteligent, dornic sa invete, activ, energic, vigilent, cu miros foarte dezvoltat si cu un puternic instinct de vanator. Este atasat si devotat stapanului si familiei acestuia, afectuos si iubitor cu copiii, dar rezervat cu strainii. Accepta alti caini si alte animale mai ales daca a fost socializat de mic.

Ingrijire Blana se perie saptamanal si in functie de starea blanii trebuie trimat cu mana.

Conditii de viata Acest caine se simte cel mai bine langa o familie activa si intr-un spatiu ingradit pentru a se misca in voie. Este mai greu de crescut intr-un apartament pentru ca ii place sa fie mereu ocupat si nu se adapteaza la o viata sedentara. Ii place sa invete, sa faca aport, alergatul in spatii lagi si mai ales vanatoarea. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Cu un dresaj consecvent, bland, variat se pot obtine rezultate bune. Este un caine destul de usor de dresat pentru ca invata repede si vrea sa faca pe plac stapanului. Are aptitudini pentru toate sporturile canine.

Utilitate Este un aportor al vanatului, ideal in padure si mlastini. Este un afectuos si vesel companion.