Sari la conținut
Home » Pointer german cu par lung / German long haired pointing dog, Deutsch langhaariger vorstchund

Pointer german cu par lung / German long haired pointing dog, Deutsch langhaariger vorstchund

  • de


Greutate: 28 – 32 kg
Inaltime: 60 – 66 cm
Origine: Germania,

Istoric rasa Acest caine a fost dezvoltat la sfarsitul secolului al XIX-lea de catre crescatori care doreau un caine mai rapid decat Pointerul german cu par sarmos si cel cu par scurt. Prin incrucisari cu Setteri si Pointeri englezi a fost obtinut. Pointerul german cu par lung care a fost prezentat pentru prima data la o expozitie canina din Germania in anul 1879.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie spre mare cu un corp musculos, robust, cu un aspect elegant. Capul este lunguiet, craniul usor boltit, botul egal ca lungime cu craniul, conic si un nas de culoare maro. Ochii sunt de marime medie, caprui. Urechile sunt late, lasate, lipite de cap si acoperite cu par lung si usor ondulat. Coada este stufoasa la capat si o poarta orinzontal, bine intinsa sau lasata. Blana este dubla, cu un prim strat pufos, des si un strat exterior format din par tare, lucios, usor ondulat, mai lung pe gat, piept si burta. Pe cap parul este scurt si neted, iar pe picioare, coada si urechi parul mai lung formeaza franjuri. Blana poate fi de culoare maro, maro cu pete albe, maro roscat cu zone maronii de diferite marimi sau maro-roscat patat cu numeroase pete mici maronii pe fundalul alb si un cap maroniu cu sau fara stea alba in frunte.

Personalitate Este un caine inteligent si dornic sa invete, bland, echilibrat, muncitor si perseverent, prietenos. Este ascultator si devotat familei din care face parte, vesel si afectuos cu copiii. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gopodarie.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie pariata regulat in cand este nevoie va fi trimata.

Conditii de viata Acest caine se simte cel mai bine langa o familie activa si intr-o curte, pentru a se putea misca in voie. Este mai greu de crescut intr-un apartament pentru ca ii place sa fie mereu ocupat si nu se adapteaza la o viata sedentara. Ii place sa inoate, sa face aport, alergarea in spatii largi, si mai ales vanatoarea. Are nevoie de dresaj, socializare.

Dresaj Este un caine inteligent, dornic sa invete, muncitor si de aceea nu este greu de dresat. Cu un dresaj consecvent, bland, variat si cat de cat ferm se pot obtine rezultate frumoase. Ii plac sporturile canine.

Utilitate Este folosit la vanatoarea pentru orice vanat, in orice teren si in special pentru scotocirea in desis si in mlastini. Este un placut companion.