Sari la conținut
Home » Poate un CÂINE crescut printre PISICI să adopte comportamentul acestora?

Poate un CÂINE crescut printre PISICI să adopte comportamentul acestora?

Vreau un sfat…! Detin un Bulldog Francez de mai bine de 1 an, iar cand l-am preluat avea deja varsta de 1 an si 1 luna. A crescut intr-o casa cu multe pisici si cred ca a imprumutat din comportamentul lor. Pisicile sunt prietenele ei, desi de la unele isi ia bataie (un lucru nedemn pentru un caine). In schimb, cand se apropie un caine strain, se ascunde dupa picioarele mele… Din ceea ce am studiat despre aceasta rasa sunt genul de caini curajosi, bataiosi si artagosi, in unele situatii, ignorand chiar si o eventuala diferenta de talie. Credeti ca as putea remedia ceva din acest comportament? Cunoaste cineva eventual un specialist la care ma poate indruma?

Raspuns:Buna Alexandru! Din fericire si noi suntem proprietarii unor Bulldogi Francezi, deci cunoastem rasa foarte bine! Sunt caini extrem de sentimentali…

bf

Comportamentul poate fi remediat, asta fiind partea buna. Partea mai putin buna este ca iti va lua timp si va trebui sa o ajuti sa devina mai curajoasa. Si cainii au probleme emotionale, nu doar oamenii, iar schimbarea de mediu – mai ales de stapan- cu siguranta o afecteaza pe micuta.Atunci cand se adopta un caine aflat la maturitate, putini stiu ca e ideal sa i se schimbe numele. Asta pentru ca intotdeauna un caine va asocia numele cu chemarea si invataturile primul stapan, cat si cu trairile pe carea le-a avut alaturi de acesta.Daca vrei sa prinda curaj, ofera-i o recompensa atunci cand face ceva corect. Arata-i (cu ajutorul unui caine bland) ca poate manca alaturi de el, ca se pot juca. Nu ridica tonul sau mana, pentru ca teama este un instinct greu de stapanit pentru animale.Si mai tine cont de ceva:  Pentru cainele tau, tu esti Alfa. Trebuie sa ii inspiri siguranta si protectie, adica atunci cand vezi ca se apropie un caine mai mare si ea vrea sa se ascunda, tu plaseaza-te intre ei, atat cat sa te vada. Mentine o atitudine pozitiva. Pune un picior intre ei, ca sa se simta intr-un fel adapostita. Si… lasa-i sa socializeze. Poate in primele minute va cauta sa se ascunda, dar intr-un final va ceda instinctului de curiozitate si va cauta sa se cunoasca cu celalalt caine.englezPLUS! Stiai ca datorita nasului lor foarte scurt şi, implicit, a lipsei unui simţ al mirosului foarte dezvoltat, Buldogii nu se bazează pe miros, ci doar pe contactul vizual?Din păcate, câinii nu prea tolerează privitul ochi în ochi – acesta fiind un semn de dominare, cu atât mai mult cu cât e vorba de un nou patruped în „haită”.Astfel apar multe scandaluri între câini „normali” si Bulldogi la locurile de joacă.E foarte posibil ca micuţa ta să fi fost greşit înţeleasă de mulţi câini de-a lungul vremii, iar acele „mustrări” primite din partea celor mai mari, au avut un impact emoţional asupra ei.Şi e bine de ştiut şi faptul că Bulldogul este un câine încăpăţânat, indiferent că e Francez, Engle, American…Deci ei se nasc curajoşi, independenti si chiar usor aroganti, iar un comportament dominat de frică este semnul unui abuz suferit de acest câine.       

Etichete: