De 879 Vizualizari

Pisicute vorbitoare. Dispozitivul care-ti traduce mieunatul…

sursa foto: www.3ders.org

Stiai ca acum exista o inventie care te poate ajuta sa iti intelegi mai bine pisicuta, atunci cand miauna….si pare ca vrea sa-ti spuna ceva?

Ei bine, este vorba despre o zgarda, ce se numeste „Catterbox” si a fost creata de cei de la Temptations Lab. Partea interesanta e ca a fost printata 3D, si ceea ce face e sa intercepteze variatiile mieunaturilor si sa le traduca, gratie unei aplicatii pe care ti-o instalezi pe un smartphone. „Credem ca, daca oamenii ar intelege pisicile mai bine, ar vedea cat sunt de uimitoare. Studiile arata ca pisicile adulte miauna cand vorbesc cu oamenii, nu cu alte pisici. Am analizat aceste sunete si am creat un program care detecteaza mieunatul unei pisici si il potriveste cu o voce umana. Apoi, am introdus aceasta tehnologie intr-o zgarda printata 3D, care se conecteaza la aplicatia noastra, in care poti chiar sa alegi o voce pentru pisica ta”, spun creatorii dispozitului.

Poti vedea cum functioneaza ingenioasa inventie din video-ul de mai jos, iar pe site-ul Temptations Lab vezi chiar mai multe clipuri cu pisici vorbarete. Prototipuri ale dispozitivului au fost lansate recent in Amercia si Noua Zeelanda.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X