De 1701 Vizualizari

Pisicute ametite de catusnica

Menta matei sau smeita, exercita o atractie incontrolabila asupra felinelor!

Nu este niciun secret ca felinele iubesc catusnica, iar imaginile publicate pe retelele de socializare de stapanii acestora o dovedesc din plin.

Planta, denumită popular menta matei sau smeita, exercita o atractie incontrolabila asupra pisicilor care tind, de multe ori, sa produca dezordine, potrivit Daily Mail (dailymail.co.uk), preluat de Mediafax.ro.

In timp ce unele feline se bucura de efectele plantei parand incapabile sa se miste, altele devin hiperactive. Multe dintre imaginile publicate pe Instagram sau Facebook arata unele pisici intinse pe spate, cu limba scoasa.

pisica ametita 1

American Chemical Society a explicat ca efectul plantei dureaza intre 10 minute si o ora, afectand aproximativ 70% dintre pisici.

pisica ametita2

 

Catusnica este o ruda a mentei, fiind adesea denumita si menta matei. Proprietatile psihotrope vin de la o substanta volatila numita nepetalactona, care adera la receptorii olfactivi ai pisicii. Substanta declanseaza un raspuns neural, similar cu cel produs de feromoni.

pisica ametita 3

 

Totusi, oamenii de stiinta nu pot explica in totalitate de ce nepetalactona face pisicile sa reactioneze astfel. Se cunoaste ca sensibilitatea pisicii la catunisca este ereditara, iar unele cercetari au demonstrat reactii similare la tigrii si leoparzi.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X