Sari la conținut
Home » Pisicile pot consuma lapte?

Pisicile pot consuma lapte?

Pisica ta se uită la tv?

Pisicile pot consuma lapte? Pictarea pisicilor în timp ce beau lapte din farfurii a devenit o imagine obișnuită, și aceasta ar putea fi atribuită secolului al XIX-lea. Când pisicile și câinii au devenit subiecte populare pentru artiști.

Pe măsură ce Revoluția industrială avansa, oamenii se mutau în orașe, iar numărul proprietarilor de pisici și câini a crescut, ceea ce a determinat artiștii să fie tot mai solicitați să creeze opere de artă cu animale de companie fermecătoare.

Pisicile pot consuma lapte?

Artistul francez Alfred-Arthur Brunel de Neuville era renumit pentru desenarea pisicilor care savurau lapte din boluri, iar lucrările sale erau foarte populare în timpul vieții sale, conform Rehs Galleries din New York.

A oferi lapte pisicilor adulte ar putea să le facă mai mult rău decât bine. Potrivit celei mai importante organizații de caritate veterinară din Marea Britanie, Dispensarul Popular pentru Animale Bolnave.

Pisicile își pierd adesea capacitatea de a digera lactoza. Zahărul găsit în lapte, pe măsură ce înaintează în vârstă, asemenea majorității oamenilor.

Nathalie Dowgray, șefa Societății Internaționale de Medicină Felină din Marea Britanie, a explicat: „Pentru majoritatea pisicilor, capacitatea de a digera lactoza scade după înțărcare.

Prin urmare, laptele poate provoca probleme digestive la pisici și poate duce la simptome precum diaree sau vărsături”.

Oferirea unei farfurii de lapte unei pisici este echivalentă cu a-i oferi acesteia o întreagă pizza de 30 de centimetri

Cu toate că există câteva pisici care pot să continue să digere lactoza până la vârsta adultă. La fel cum se întâmplă cu unii oameni. Dowgray a adăugat: „Nu există beneficii nutriționale suplimentare dacă oferiți pisicii dumneavoastră lapte de vacă. Mai ales dacă aceasta primește deja o hrană completă și echilibrată de înaltă calitate pentru pisici”.

Laptele de vacă este bogat în grăsimi. Oferirea unei farfurii de lapte unei pisici este echivalentă cu a-i oferi acesteia o întreagă pizza de 30 de centimetri, conform declarației Dispensarului Popular pentru Animale Bolnave. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate a pisicii, a explicat Dowgray.

Laptele de vacă conține niveluri ridicate de fosfat, conform spuselor lui Dowgray. Din acest motiv, este mai bine ca pisicile să evite consumul de lapte. Dacă au fost diagnosticate cu boli de rinichi.

Fosforul poate afecta sănătatea rinichilor la pisicile cu boli cronice de rinichi, conform unui studiu publicat în 2017 în Journal of Feline Medicine and Surgery conform alephnews.ro.

Etichete: