Sari la conținut
Home » Pisicile manipulează oamenii atunci când torc?

Pisicile manipulează oamenii atunci când torc?

Pisica mea are menstruație?

Pisicile manipulează oamenii atunci când torc? Cercetătorii britanici au realizat un studiu interesant privind modul în care pisicile pot toarce în diferite moduri pentru a-și exprima nevoile și a manipula oamenii, conform unui raport din BBC Science Focus.

Conform specialistului în bunăstarea pisicilor de la International Cat Care, Lauren Finca, psihologii animali au examinat proprietățile acustice ale sunetelor emise de pisici. Rezultatele au arătat că toarcerea pisicilor atunci când cer mâncare este diferită de torsul emis atunci când sunt mângâiate.

Pisicile manipulează oamenii atunci când torc?

Lauren Finca a explicat despre acest fenomen. Cererea de hrană a fost percepută ca fiind mai urgentă și mai puțin plăcută, datorită sunetelor de înaltă frecvență care aminteau de plânsul nou-născuților.”

Cercetătorii au observat că pisicile maschează adesea cererile de hrană în sunete care par a fi tors plăcut. Folosesc astfel manipularea subtilă pentru a-și atinge scopurile.

Dr. Karen McComb, autoarea studiului, a explicat. Pisicile folosesc mieunatul mai rar atunci când cer mâncare, deoarece consideră că torsul este mai acceptabil pentru oameni.

Acest studiu aduce o perspectivă fascinantă asupra comunicării dintre pisici și stăpânii lor

Ele înțeleg că prin mieunat agresiv sau nepoliticos, pot rămâne fără mâncare, în timp ce printr-un tors mai blând și politicos, pot obține ceea ce doresc.”

Acest studiu aduce o perspectivă fascinantă asupra comunicării dintre pisici și stăpânii lor. Se pare că aceste animale inteligente și intuitive au dezvoltat modalități subtile de a-și exprima nevoile. S-au adaptat la comunicarea pentru a obține ceea ce doresc de la oameni.

Pisicile nu sunt parșive, ci mai de grabă lingușitoare.

În concluzie, torsul pisicilor poate fi mult mai complex și subtil decât am putea crede la prima vedere. Această abilitate de a adapta sunetul torsului în funcție de contextul și nevoile lor demonstrează adaptabilitatea și capacitatea de comunicare a acestor animale minunate, potrivit gismeteo.ro.

Etichete: