Sari la conținut
Home » Pisicii tale îi place să meargă cu mașina?

Pisicii tale îi place să meargă cu mașina?

Pisicii tale îi place să meargă cu mașina?

Pisicii tale îi place să meargă cu mașina? Poate să fie stresant să călătorească. Cum poți să o calmezi ?Călătoriile nu sunt întotdeauna o experiență plăcută pentru pisici, care pot resimți stresul și anxietatea asociate transportului.

Cu toate acestea, există câteva strategii pe care le poți utiliza pentru a face călătoriile mai ușoare și mai confortabile pentru felina ta.

Pisicii tale îi place să meargă cu mașina?

1. Obișnuiește Pisica cu Cușca de Transport

Pentru a reduce stresul, obișnuiește pisica cu cușca de transport cu câteva zile înainte de călătorie. Lasă cușca în preajma ei, introducând pătura sau jucăria preferată pentru a crea o asociere pozitivă. Utilizarea spray-urilor cu feromoni în interiorul cuștii poate contribui la calmarea pisicii.

2. Plimbări Scurte cu Mașina în Prealabil

Dacă pisica acceptă cușca, efectuează plimbări scurte cu mașina pentru a o obișnui cu mișcările vehiculului. Această etapă pregătitoare poate face ca momentul călătoriei efective să fie mai puțin stresant.

3. Folosește Spray-uri cu Feromoni în Interiorul Mașinii

Pentru a reduce stresul cauzat de mirosurile noi din mașină, utilizează spray-uri cu feromoni și în interiorul vehiculului. Aceasta va transforma mediul într-unul prietenos pentru pisică.

Utilizarea spray-urilor cu feromoni în interiorul cuștii poate contribui la calmarea pisicii.

4. Asigură-te că Pisica este Bine Fixată în Cușcă

Pentru siguranța pisicii, folosește centura de siguranță pentru a fixa cușca în mașină. Acest lucru ajută la menținerea stabilității cuștii în timpul mișcărilor bruște ale mașinii. Ai grijă să fie fixată bine!

5. Evită Hrănirea Pisicii înainte de Plecare

Evită să hrănești pisica cu cel puțin o oră înainte de călătorie, deoarece majoritatea pisicilor pot avea rău de mișcare, iar o burtică plină poate agrava această situație.

Indiferent dacă pleci într-o călătorie la veterinar sau într-o excursie mai lungă, adoptarea acestor strategii poate face călătoriile cu pisica mai plăcute. Și mai puțin stresante pentru ambii membri ai familiei,  conform agroland.ro.