Sari la conținut
Home » Pisica ta sforăie? Uite care sunt rasele și BOLILE predispuse!

Pisica ta sforăie? Uite care sunt rasele și BOLILE predispuse!

Pisicile și oamenii pot fi mult mai asemănătoare decât ne imaginăm. Dar știi că și pisicile ar putea să sforăie ?

Potrivit ro.best-pets.net, snoring-ul apare în căile respiratorii ale animalelor în timpul stadiului de adâncime a somnului, la fel ca la oameni. Sforăitul este cauzat de o vibrație care implică organele, de la nas până la gât. Specialiștii spun că mai sunt și alte probleme.

Snoringul este obișnuit la pisicile obeze, apare frecvent în rasele brachycephalic.
Sforăitul se cauzează datorită unor frecvente boli respiratorii, dacă animalul este alergic sau atunci când sunt prezente tumori.

Snoringul este obișnuit la pisicile obeze

O pisică supraponderală sau obeză poate să arate adorabilă, dar, în realitate, supraponderarea va provoca multe probleme de sănătate, punându-i în pericol bolile care îi vor periclita calitatea vieții sau chiar a fi muritor.

Este foarte comună pentru o pisică obeză să sforăie. De ce? Din același motiv: greutatea în exces. Această greutate în exces se transformă în grăsime care înconjoară organele vitale, împiedică aerul să treacă corect prin căile respiratorii și, astfel, provoacă sforăitul.

Sfaturi pentru o pisică supraponderală

Orice pisică supraponderală are nevoie de o urmărire veterinară, deoarece va avea absolut nevoie să urmeze o dietă adaptată pisicilor obeze, care îi va permite să se întoarcă la greutatea ideală a formei. În plus, o pisică obeză va trebui să-și exercite pentru a-și îmbunătăți starea fizică.

Rasele brachycephalice sunt cele cu un cap ușor mai mare decât alte rase din aceeași specie. Acestea sunt denumite, de asemenea, ca având „fața aplatizată”. În cazul pisicilor, perșilor și pisicilor himalayeni, britanicii și cei scurți exotice se află în categoria brachycephalic. Aceste pisici au un nas aplatizat, insotiti de un palat mult mai lung decat alte pisici.

În principiu, toate aceste caracteristici nu sunt inconveniente și nu pun în pericol sănătatea pisicii, deci, dacă aveți o pisică mare de sforăit, nu vă faceți panică! Este normal ca el să sforăie în timpul somnului!

Dacă pisica dvs. nu a sforăit niciodată și dintr-o dată a început să facă acest lucru, deoarece intensitatea sforăitului este în continuă creștere, atunci este posibil ca aceasta să fie o patologie care compromite sistemul respirator. . Cele mai frecvente cauze sunt de obicei:

Astm : unele pisici sunt predispuse la astm. Aceasta este o condiție destul de periculoasă, deoarece este probabil ca acestea să aibă o criză care să-i umilească și să le ucidă foarte repede.

Bronșită și pneumonie : pot fi confundate cu gripa, dar de-a lungul zilelor, situația se va înrăutăți, deci trebuie să mergeți imediat la medicul veterinar.
Tusea din tuse : Tusea din pisică este rapid periculoasă, se poate transforma foarte repede într-o infecție care va afecta grav sistemul respirator.

Cele mai frecvente boli respiratorii

La fel ca la om, unele pisici sunt sensibile la anumite substanțe găsite în aerul înconjurător, cum ar fi polenul din flori care se dispersează de îndată ce primăvara este acolo. Acest tip de alergii se numește „alergie sezonieră”.

În același mod, este posibil ca alergia să fie cauzată de unul dintre produsele de curățare folosite la domiciliu sau de prezența prafului sau a nisipului. În toate cazurile, numai medicul veterinar va fi capabil să determine dacă această alergie cauzează sau nu pisica dumneavoastră și astfel prescrie un tratament adecvat și eficient.

Prezența unei tumori. Tumorile nazale, cunoscute și sub denumirea de polipi nazali, împiedică căile respiratorii, provocând vibrațiile responsabile de sforăitul. Dacă această tumoare este cauza acestor sforații neplanificate, atunci numai medicul veterinar vă va putea spune dacă este sau nu necesar să îl eliminați.