Sari la conținut
Home » Pisica ta nu bea apă? Cum să previi deficiența de lichide

Pisica ta nu bea apă? Cum să previi deficiența de lichide

Dacă pisica ta nu bea apă suficientă, ea poate să ajungă la deshidratare. Apa este esențială nu doar pentru oameni, ci și pentru animalele noastre de companie, pentru ca acestea să aibă o viață cât mai sănătoasă.

Există momente când animalele nu consumă apă suficentă, la fel cum se poate întâmpla și în cazul oamenilor, iar acest lucru poate duce la deshidratare, care ulterior să cauzeze alte afecțiuni.

Pentru noi oamenii este recomandat consumul  între doi și doi litri jumătate de apă pe zi, dar nu întotdeauna reușim să facem acest lucru, iar după aceea ne confruntăm cu dureri de cap și suntem obosiți. Aceste aspecte se aplică și în cazul animalelor noastre de companie, de aceea trebuie să fim atenți și să le ajutăm când se confruntă cu astfel de situații.

Care sunt cauzele pentru care nu bea apă?

Dacă pisica ta nu bea apă suficientă, acest lucru poate cauza deshidratare care, la rândul ei, poate duce la o serie de afecțiuni. Motivele pentru care încetează să bea apă ar putea fi un simptom al unei afecțiuni medicale grave pentru care este necesar să vă prezentați la medic cu ea cât mai repede posibil. Printre aceste afecțiuni ar putea fi: boală de rinichi, boli parodontale, cancer, boli ale ficatului, etc.

Alți factori mai puțin nocivi ar fi stilul de viață, dieta, temperatura exterioară, faptul că bolul nu este curat sau nu este amplasat unde își dorește pisica, nivelul de activitate, vârsta felinei sau o intervenție chirurgicală.

Este important ca apa să fie curată, bolul să nu fie împărțit cu alt animal sau locația vasului cu apă să nu fie schimbată recent pentru ca să nu intervină modificări negative în cantitatea de apă pe care pisica o bea.

Necesarul de apă al unei pisici

Cantitatea de apă de care are nevoie o pisică pentru a fi hidratată corespunzător poate fi calculată în funcție de mai mulți factori cum ar fi greutatea (pisicile consumă în medie 45-50 de mililitri per kilogram), câtă apă conține mâncarea, activitatea pisicii, temperatura mediului înconjurător, perioada anului, vârsta.

Cum putem să prevenim deficiența de apă a felinei?

Prin creșterea cantității de hrană umedă în detrimetul celei uscate, întrucât are un conținut crescut de lichide.