Sari la conținut
Home » Pisica ta este bolnavă? Simptome care arată că starea ei de sănătate este precara

Pisica ta este bolnavă? Simptome care arată că starea ei de sănătate este precara

Pisica ta este bolnavă? Simptome care arată că starea ei de sănătate este precara. În primul rând, pisica nu mai este la fel de activă în momentul când este bolnavă. Noi venim în ajutorul tău și îți arătăm semne clare că micuța ta blănoasă este bolnavă.

Pisica ta este bolnavă? un stăpân atent va reuși să descifreze când ceva nu este în regulă

  • Este mai leneșă decât de obicei
    Dacă pisica ta dă semne de somnolență, doarme excesiv și are reacții întârziate, atunci ar fi bine să consulți medicul specialist, pentru că pisica s-ar putea să sufere de artrită sau să aibă alte probleme destul de grave. Pisicile dorm mult de obicei, dar un stăpân atent va reuși să descifreze când ceva nu este în regulă.
  • Nu mănâncă sau mănâncă mai puțin. Ca și în cazul oamenilor, dacă o pisică nu mai vrea să mănânce este cel mai evident semn de boală. Dacă atunci când completați porția obișnuită de hrană, pisica nu o mănâncă ca de obicei poate fi un semn de boală. Încercați să puneți o porție de hrană proaspătă a doua zi și dacă, le fel, nu mănâncă până în ziua următoare, pisica are nevoie de un medic. Pe de altă parte, dacă pisica mănâncă mai mult decât de obicei, este posibil să fie vorba de paraziți intestinali sau o boală metabolică, cum este de exemplu diabetul. în acest caz trebuie dusă la un medic veterinar.
  • Nu bea apă sau bea prea multă. O pisică adultă poate sta nemâncată câteva zile dacă bea apă, însă dacă refuza și apa, ea are o problemă de sănătate. De asemenea, consumul neobișnuit de mare de apă poate fi un alt semn al unei boli.
  • Are blănița neîngrijită. Toate pisicile petrec o mare parte din zi îngrijindu-și blănița. Dacă vezi că pisica ta nu se mai preocupă de propria îngrijire, iar blanița are un aspect murdar, înseamnă că este bolnavă. Uită-te cu atenție să vezi dacă prezintă și alte simptome precum letargie, febră, etc.
  • Respirația îi miroase foarte urât. Dacă respirația pisicii se simte mai urât decât de obicei, poate fi semnul unei boli a rinichilor sau a cavității bucale. De asemenea, dacă ți se pare că mirosul este cumva prea dulce, poate fi indicativul diabetului.
  • Cască des. Atunci când pisica începe să caște fără oprire, încercând parcă să arunce ceva ce nu mai iese, este posibil să îi fi rămas ceva blocat în esofag, stomac sau în sistemul digestiv. De asemenea, acesta poate fi semnul unei boli a rinichilor.
  • Se scarpină des. Scărpinatul frecvent la pisici poate fi un semn că au o boală de piele, precum dermatita, o reacție alergică la ceva ce a mâncat sau, în cel mai rău caz, este posibil să găzduiască paraziți.
  • E agitată. Dacă o pisică liniștita zgârie cu ghearele sau se mușcă sunt semne care arată că s-a îmbolnavit. Aceasta denotă că suferă de o anumită afecțiune care îi creează aceste stări de nervi, potrivit landia.ro.