Sari la conținut
Home » Pisica ta. 5 sfaturi de care să ții cont pentru a-i oferi o viață frumoasă

Pisica ta. 5 sfaturi de care să ții cont pentru a-i oferi o viață frumoasă

Dacă ai luat o pisicuță ca animal de companie în căminul tău uite ce ar trebui să știi să faci mai departe. Dacă îi oferi un cămin confortabil, aceste animăluțe nu doar că oferă iubire necondiționată, dar sunt parteneri de companie pe care te poți baza pentru o lungă perioada de timp.

Cum ar trebui să pregătești terenul pentru a întâmpina cu bine noul tău prieten? În rândurile următoare poți descoperi 5 sfaturi interesante de care să ții cont pentru a oferi o viață fericită pisicii tale.

Pregătirea căminului

Odată cu venirea noului membru al familiei, este recomandat să faci câteva modificări în casă. Pregătirea litierei cu nisip este unul dintre aceste lucruri. De asemenea, ar fi indicat să rearanjezi obiectele care pot cădea cu ușurință de pe mobilă, așa cum sunt vazele sau ceștile de cafea. Astfel te asiguri că pisica ta nu va fi tentată să dea cu lăbuța peste ele, iar tu nu vei fi nevoit să aduni cioburile de pe jos.

 

Locuri de joacă pentru pisici

Există diverse ansambluri de joacă pentru pisici, din care poți alege unul interesant pentru animăluțul tău. Astfel de ansambluri permit pisicii să se joace, să alerge, să își ascută gheruțele și chiar să tragă un pui de somn… de câteva ore.

Poți face câteva modificări în casă pentru a putea aranja un asemenea ansamblu, însă ar trebui să ții cont de accesibilitate, pentru ca pisica ta să ajungă rapid la locul de joacă.

 

Aranjarea recipientelor de apă și mâncare

Un alt aspect extrem de important ce ține de pregătirea căminului pentru pisica ta este aranjarea locului unde aceasta va mânca și va bea apă. Un dispenser de mâncare pentru pisici de pe Lerato.ro ar putea să îți ușureze munca pentru că nu vei fi nevoit să umpli bolul în fiecare zi. Este însă important să schimbi apa în fiecare zi, pentru că pisicile adoră prospețimea acesteia și chiar le place să se joace cu ea.

 

Vizite periodice la veterinar

Este important să mergi la medicul veterinar cu pisica ta, încă din primele zile de când ai făcut cunoștință cu noul tău prieten. Cu vaccinurile la zi, sterilizarea la momentul potrivit și deparazitare conform graficului, pisicuța ta va avea o viață fericită și lipsită de griji, la fel ca și tine.

Notează-ți vizitele la cabinetul veterinar și vorbește cu medicul pentru a ști din timp ce este de făcut pentru sănătatea pisicii tale.

 

Ustensile de periat

Periajul este important pentru o pisică. În loc să te lovești de blana căzută peste tot prin casă, este recomandat ca periajul să se facă cel puțin o dată pe zi, în funcție de rasa pisicii. Nu doar că vei păstra casa curată, dar animăluțul tău se va simți mult mai bine, dacă îi dai o mâna de ajutor în acest sens.

 

Așadar, este recomandat să ai în vedere aceste 5 sfaturi dacă ai de gând să adopți o pisică sau dacă ai primit în dar un asemenea animăluț. Confortul căminul oferit este esențial pentru un asemenea prieten și tu ești cel care îi poate pune la dispoziție tot ce este mai bun pentru a avea o viață frumoasă și liniștită.