Pisica şi inima. Mit sau realitate? Este un MEDICAMENT VIU? Specialiștii spun că felinele au capacităţi vindecătoare. Ele erau cunoscute şi apreciate încă din antichitate, mai ales în Egipt. Cine are acasă o pisică ştie că este extrem de curată, graţioasă, cochetă, comodă, şireată, mare iubitoare de libertate, longevivă.Mai mult, aceste blănoase gingașe simt când un om este bolnav şi pot identifica energia negativă în organism.

Ele au un câmp electromagnetic foarte puternic, iar prin contactul între om şi pisica undele electromagnetice ale acesteia neutralizează undele emise de un organism bolnav.Pisica simte dacă te doare ceva? Ei bine, da.Pisica încearcă să se lipească de acea parte a corpului unde se află organul bolnav şi, după un timp, durerea se ameliorează.

Bioenergeticienii consideră că pisicile au capacităţi extrasenzoriale foarte dezvoltate. Acest lucru le permite să vadă aura omului şi la nevoie să o trateze.

Pisica şi inimaSistemul cardiovascular pare a fi “specializarea” acestor patrupede. Un medic va spune că sunt cei mai buni “cardiologi”, aşa că cei care suferă de hipertensiune, au trecut printr-un infarct sau accident cerebral li se recomandă să ţină mai des în braţe o pisica.Conform observaţiilor făcute de cercetători americani, în cazul persoanelor care au pisici, riscul de a face un infarct scade cu 30-40%.

Pisica şi creierulUn alt efect uimitor al influenţei pisicilor asupra organismului omului este îmbunătăţirea memoriei. Medicii au găsit următoarea explicaţie a acestui fapt: cea mai mare acumulare de puncte care activează memoria se află în centrul palmei.Specialiştii au mai observat că aceste animale ajută la reducerea mai rapidă a febrei în cazul persoanelor răcite sau gripate, calmează senzaţiile dureroase şi chiar întăresc oasele! Conform uneia dintre ipoteze, torsul ar fi sursă acţiunii terapeutice a pisicilor. S-a măsurat şi frecvenţa pe care o are torsul pisicii – între 25 şi 50 Hz.Pisicile cu blană lungă sunt excelenţi neurologi. Ele ajută în cazul depresiilor, reduc irascibilitatea, normalizează somnul. Cele cu blăniţă de lungime medie sunt buni cardiologi, iar pisicile cu blană scurtă tratează mai bine afecţiunile stomacului, ficatului şi rinichilor. Pisicile siameze au un rol important şi în profilaxia gripei. Mai exact, simplă lor prezenţa în locuinţa anihilează microbii care pot genera boală.

Neagră, roşcată sau cenuşie?S-a demonstrat că pisicile negre sunt capabile să absoarbă foarte multă energie negativă şi, de aceea, sunt de neînlocuit în curăţenia energetică a locuinţelor.Pisicile roşcate şi cele bej nu pot absorbi la fel de multă energie negativă precum cele negre, în schimb ele ridică tonusul psihic al oamenilor lângă care trăiesc, prin emiterea de energie pozitivă. Iar pisicile albe sunt ajutoarele perfecte în cazul lipsei de energie.Pisicile cenuşii calmează foarte eficient stările de nelinişte, de irascibilitate. Asociațiile de animale ies în ajutorul lor și recomandă stăpânii să nu exageraţi folosind-o în scopuri terapeutice, potrivit .bzi.ro.

 

 

Animalzoo.ro Vreti sa primiti notificari cu ultimele stiri? Nu Da