De 449 Vizualizari

Pisica „Nitama” – noua sefa de gara, in locul Tamei

 

Compania Wakayama Electric Railway, care opereaza o linie locala din prefectura Wakayama, a numit-o, ieri, pe pisica „Nitama” mascota garii din Kishi – post ocupat anterior de veterana „Tama”, care a murit la varsta de 16 ani, relateaza EFE, articol preluat de Agerpres.

Defuncta pisica „Tama”, a carei popularitate ca „sefa de gara” a salvat de la faliment linia si chiar compania feroviara, a murit in iunie dupa un stop cardiac.

Compania a amenajat un altar sintoist pentru a venera protectoarea garii, scoase dintr-o situatie economica dificila in 2007.

Altarul, instalat pe unul din peroane, este format din doua statui din bronz dedicate felinei disparute, fiecare cu cate o labuta ridicata. In Japonia, astfel de statui sunt denumite „Maneki-neko” („pisica invitand”) si sunt considerate amulete, care, potrivit credintei populare, atrag prosperitatea pentru comercianti.

Imbracata cu uniforma de sefa de gara, „Nitama” („Tama II”, in japoneza) si-a prezentat onorurile defunctei in fata unui public numeros, care a asistat la dezvelirea altarului.

In 2007, linia ferata care opereaza in aceasta zona rurala se afla in pragul falimentului, dar, de la numirea pisicii Tama ca „sefa de gara”, numarul calatorilor a crescut cu 20%.

Popularitatea felinei a determinat compania sa boteze cu numele sau trei linii de tren si chiar sa o desemneze presedinta de onoare a companiei in 2013.

„Nitama”, succesoarea lui Tama, a fost prezentata in 2012 in calitate de adjuncta a sefei de gara.

„Sper ca „Nitama” sa contribuie la impulsionarea turismului local”, a declarat agenției Kyoto Mitsunobu Kojima, presedintele Wakayama Electric Railway, care a declarat-o pe „Tama”, „salvatoarea” companiei feroviare.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X