Sari la conținut
Home » Pisica neagră este aducătoare de noroc. Cum sunt percepute felinele în jurul lumii

Pisica neagră este aducătoare de noroc. Cum sunt percepute felinele în jurul lumii

În Asia și Europa, pisicile negre aduc bogăție, binecuvântează căsătoriile, păstrează casele în siguranță și multe altele. Așadar, sunt pisicile negre aducătoare de noroc? Haideți să ne uităm la aceste superstiții care poartă noroc la pisicile negre din întreaga lume:

1. Pisica neagră binecuvântează căsătoriile

Se știe că pisicile negre binecuvântează căsătoriile. O superstiție englezească spune că pisica neagră dăruită unei mirese în ziua nunții îi va aduce noroc în căsnicie. De asemenea, se crede că tinerii căsătoriți care au o pisică neagră în casă vor avea o viață lungă și fericită împreună, iar felina va alunga spiritele rele.

În mare parte din Marea Britanie, negrul unei pisici este o culoare norocoasă. Deși nu este chiar indicat oferirea pisicilor drept cadou, tinerii căsătoriți sau viitorii soți ar trebui să se bucure că își împart casa cu o pisicuță neagră.

Dacă sunteți o femeie care încă mai caută pe cineva special, superstiția japoneză spune că o pisică neagră îi va aduce unei femei singure mulți pretendenți buni.

2. Pisica neagră atrage bogăția și prosperitatea

S-ar putea să fi văzut „Pisicile Norocului” sau Maneki Neko care populează cultura japoneză. Acele mici figurine de pisici cu labele ridicate sunt menite să atragă noroc, bogăție și prosperitate pentru proprietarii lor. Adesea sunt albe, dar Pisicile Norocoase există și în negru. O Pisică Norocoasă neagră nu numai că aduce noroc, dar sperie și demonii, energia malefică și urmăritorii.

3. Pisica neagră  aduce sigurnață în căsă și recolte bune

Dacă îți ții pisicile negre fericite și în siguranță, ele te vor ține fericit și în siguranță. Dacă nu aveți o pisică neagră în viața reală care să vă păzească casa, o figurină de pisică neagră orientată spre nord va ține departe energia și spiritele rele.

Și dacă tot suntem la capitolul zei și demoni, în mitologia nordică, zeița iubirii, fertilității și frumuseții, Freya, călărește pe un car tras de două pisici negre. Pentru a câștiga favorurile Freyei, fermierii lăsau pe câmpurile lor boluri cu lapte pentru însoțitoarele ei. Freya îi binecuvânta apoi cu o recoltă bună.

4. Pisica neagră aduce comori

De asemenea, se crede de mult timp că pisica neagră invită nu doar la noroc, ci și la bogăție. Țăranii francezi au crezut mult timp că, dacă o pisică neagră este eliberată la o răscruce de drumuri unde se intersectează cinci drumuri, pisica neagră îi va conduce la comori, potrivit  caster.com.

5. Respectul față de o pisică neagră aduce noroc

Și în sudul Franței, pisicile negre au fost numite „matagot” și sunt cunoscute ca „pisici magice” sau chiar „pisici de bani”. Dacă li se arată respectul cuvenit, cum ar fi să li se dea prima îmbucătură din cină, să aibă un pat frumos în care să doarmă sau să aibă o casă chiar și după moartea stăpânului lor, matagotul își va răsplăti persoana cu bogăție și noroc.

Această credință are unele legături cu pisicile negre și conotații negative de vrăjitorie, dar eu aleg să o privesc ca și cum cei care nu își tratează bine pisicile își primesc răsplata, dumneavoastră ce părere aveți.