Sari la conținut
Home » Pisica mea trebuie să meargă la terapeut?

Pisica mea trebuie să meargă la terapeut?

Pisica ta se uită la tv?

Pisica mea trebuie să meargă la terapeut? Într-o lume agitată, în care grija și graba cotidiană ne fac să trecem cu vederea multe aspecte importante ale vieții din jurul nostru. Animalele de companie ne oferă o oază de activitate zilnică în care rutina nu își găsește locul.

Deși adesea nu ne dăm seama, prezența unui animal de companie poate fi benefică din punct de vedere emoțional, psihologic și social.

Pisica mea trebuie să meargă la terapeut?

Fie că trăiesc în mijlocul unei familii sau în colonii pe străzile orașelor, pisicile reușesc întotdeauna să creeze o atmosferă de comunicare în jurul lor, încurajând interacțiunea între oameni.

Ați observat cu siguranță că pisicile sunt adesea prezente în apropierea spitalelor sau clinicilor, unde personalul medical și pacienții le oferă hrană și îngrijire.

Acest lucru nu se datorează doar necesității de hrană a pisicilor, ci și faptului că aceste mici și simpatice creaturi nu sunt doar companioni minunați. Ci pot ajuta și în tratamentul și vindecarea diverselor afecțiuni, chiar și atunci când medicina tradițională nu reușește.

Psihologul Boris Levinson, specialist în tratarea bolilor psihice la copii, a fost printre primii medici care au observat efectele benefice ale terapiei cu animale de companie.

Deși inițial nu accepta participarea câinelui său, Jingles, la consultații, într-o zi acesta s-a „strecurat” în cabinet.

Într-o ședință cu părinții unui copil autist, Jingles a schimbat atmosfera întregii întâlniri. De atunci, Jingles a fost nelipsit de la consultații, aducând bucurie și comfort pacienților.

Această modalitate de a utiliza animalele de companie în terapie s-a răspândit rapid în Statele Unite și ulterior în Europa. Inițial, câinii au fost cei mai des folosiți în astfel de terapii. Acum pisicile sunt adesea implicate în tratamentul persoanelor în vârstă și în terapiile psihiatrice.

În Franța, de exemplu, la spitalul Paul-Giraud, pisicile au devenit asistenți medicali de nădejde sub supravegherea atentă a personalului medical. Un pacient în vârstă de 58 de ani a mărturisit. ,Îmi plac mai mult pisicile decât câinii.

Prezența unei pisici în cadrul terapiei ajută pacientul să devină mai puțin anxios

Câinii sunt cei pe care îi adoptăm noi. Dar noi suntem la rândul nostru adoptați de către pisici”. Mulțumită îngrijirii atente a personalului medical și mai ales prezenței pisicilor în spital.

Acest pacient a fost încurajat să-și recapete vitalitatea și să-și recâștige simțurile.

Prezența unei pisici în cadrul terapiei ajută pacientul să devină mai puțin anxios. Transmițând o stare de calm și liniște interioară.

De asemenea, este bine-cunoscut faptul că pisicile simt când un om este bolnav și pot contribui la înlăturarea energiilor negative.

Studiile au demonstrat că animalele pot înțelege sentimentele copiilor și se pot adapta perfect acestora. Copiii cu probleme de dezvoltare sau emoționale găsesc în animalul lor de companie un prieten de nădejde, de la care primesc dragoste și sprijin.

Prezența unei pisici în viața noastră ne conferă un sentiment de deschidere

Animalele cu handicap fizic au, de asemenea, un impact semnificativ asupra vieții oamenilor cu același tip de handicap, ajutându-i să depășească problemele de adaptare și oferindu-le puterea de a spera și voința de a trăi.

Aceste animale cu handicap devin adevărate modele de voință și supraviețuire. Oferind oamenilor încredere în forțele lor și puterea de a depăși momentele dificile.

Prezența unei pisici în viața noastră ne conferă un sentiment de deschidere către lume și de sensibilitate, optimism. Nimic nu se compară cu momentul în care, după o zi lungă de muncă.

Pisoiul nostru drag ne întâmpină, ne mângâie picioarele și parcă ne spune. ,,Bine ai venit acasă.” Sau momentul relaxant în care îi mângâiem blănița pufoasă. Auzim șoapta lor aproape imperceptibilă seara, în fața televizorului.

Prin intermediul lor, uităm de stresul cotidian și de oboseala, simțindu-ne relaxați și dobândind un tonus afectiv pozitiv.

Pisicile se transformă în mici entertaineri. Atrăgându-ne în jocul lor plin de viață și rezultând în râsul eliberator.

Acestea devin prieteni necondiționați. Nu sunt pretențioase și nu ne plictisesc cu discuții nesfârșite despre subiecte care ne pot indiferenta, conform eva.ro.