Sari la conținut
Home » Pisica mea poate să mănânce ouă?

Pisica mea poate să mănânce ouă?

Ce le enervează pe pisici cel mai tare?

Pisica mea poate să mănânce ouă? Oul, în special gălbenușul, este un aliment apreciat de unii proprietari de pisici pentru conținutul său nutritiv.

Acestea sunt avantajele și precauțiile de luat în considerare atunci când îl oferiți pisicii. Gălbenușul conține luteină, benefică pentru creier, sistemul nervos și vedere.

Pisica mea poate să mănânce ouă?

Beneficii pentru sănătate:

  • Lecitina din ou scade colesterolul și are efect antiinflamator.
  • Oul este o sursă bogată de vitamine (cu excepția vitaminei C), minerale (fier, potasiu, clor, sodiu, magneziu, sulf), acizi grași omega-3 și omega-6 și proteine de înaltă calitate.
  • Proteinele din ou conțin aminoacizi esențiali, esențiali pentru pisică, deoarece aceasta nu îi poate sintetiza singur.

Precauții:

  • Albușul poate provoca alergii la pisici, mai ales dacă este dat pentru prima dată. Trebuie să începeți doar cu gălbenușul.
  • Oul crud poate conține bacterii sau paraziți, care pot fi periculoși pentru pisică și pentru oameni. Gălbenușul crud ar trebui evitat în special la pisicile hrănite cu hrană uscată sau foarte procesată.
  • Ovăzul este bogat în calorii, deci trebuie dat cu moderație, mai ales dacă pisica dvs. are tendința de a lua în greutate.
  • Hrănirea pisicii cu ou prea des poate dezechilibra dieta sa, așa că acesta poate fi oferit ca o gustare ocazională.

Oricând doriți să introduceți oul în dieta pisicii

Desi oul are beneficii nutriționale, nu este necesar să fie o parte regulată a dietei pisicii. O pisică hrănită corect cu hrană completă va primi deja toți nutrienții de care are nevoie.

Albușurile trebuie gătite (fierte sau omleta) fără sare sau condimente. Asigurați-vă că ouăle sunt gătite la o temperatura interna de cel puțin 72° C.

Lăsați ouăle sa se răcească, apoi presarăți o cantitate mica peste hrana normala a pisicii.

Oricând doriți să introduceți oul în dieta pisicii, consultați întotdeauna medicul veterinar și oferiți-l cu moderație.

Acest aliment poate aduce beneficii, dar trebuie administrat cu precauție și luând în considerare necesitățile și sănătatea individuale a pisicii, conform fera.ro.

Etichete: