De 2395 Vizualizari

Pisica mea isi roade unghiile! Ce e de facut?

„Pisica mea isi roade unghiile si se scarpina deseori intre degetele de la labute. La ce sa ma astept? Zona nu e rosiatica, nu o doare, dar o vad facand asta de foarte multe ori pe zi.”

Dr. Alexandra Mladin:

Daca zona nu este rosiatica, in principiu nu este vorba de o problema medicala.

Pisicile isi fac toaleta zilnic.

Cu toate acestea, exista cazuri cand gherutele cresc prea mult si este necesar sa intervenim si sa le taiem.

Daca acest scarpinat devine excesiv e bine sa consultati un medic veterinar pentru realizarea unor analize de sange, a unor teste alergologice si chiar parazitare – biochimie pentru eventuala rectie hepatica, un scoch test pentru micoze (ciuperci).

2 Comentarii

  1. Nu sunt medic veterinar dar sunt o iubitoare de pisici. Am 6 pisici care stau in casa sau ies putin in curte unde nu am pomi si curtea este pavata. Dar in casa le-am adus un trunchi de copac cu inaltimea de aprox. 1 metru (pus intr-un colt sprijinit de perete)pe care ele isi ascut ghearele si jos linga trunchi gasesc tecile gherutelor. Eu am dus 2 dintre ele la vet. la taiat gherutele dar au fost foarte stresate dupa aceea, vreo citeva ore nici nu au vrut sa paseasca. Am invatat trucul cu copacul in casa de la o prietena a mea din USA care este veterinar acolo.

  2. daca cenzurati detot comentariile scoate-ti-le detot!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X