De 715 Vizualizari

Pisica Highlander

sursa foto: www.catsofaustralia.com

Dezvoltarea rasei Highlander a inceput in anul 2004, iar numele initial era Highlander Lynx. Totusi, genele de linx nu erau prezente la pisicile folosite pentru dezvoltarea acestei rase, insa numele era dat din dorinta de a obtine o pisica domestica puternica, cu un aspect salbatic. Potrivit petup.ro, pentru dezvoltarea acestei rase au fost folosite gene de pisici domestice, care nu faceau parte dintr-o rasa recunoscuta. Urechile pisicii din rasa Highlander reprezinta o trasatura distincta, asemanatoare cu cele ale pisicii din rasa American Curl.

Highlander este o pisica de talie medie spre mare, cu un aspect salbatic, cu urechi usor curbate si coada scurta. Este o pisica puternica si musculoasa, cu un corp viguros, acoperit de o blana scurta si deasa, cu diferite modele si culori, care insa amintesc de pisicile salbatice. Are capul rotund, ochii rotunzi si mari si nasul proeminent.

Pisicile din rasa Highlander sunt foarte jucause si afectuoase. Iubesc sa fie in compania oamenilor si adesea sunt primele la usa atunci cand stapanii vin acasa sau cand acestia primesc musafiri. Le place foarte mult sa se joace si sa invete trucuri prin care sa isi distreze stapanii.

Blana deasa si fina a acestei pisici este usor de intretinut, o periere saptamanala fiind suficienta. Ca orice pisica, si Highlander are nevoie de curatarea frecventa a dintilor si urechilor, dar si de taierea unghiilor.

Rasa de pisici Highlander este o rasa nou aparuta, astfel ca pana acum nu au fost raportate probleme genetice de sanatate care pot afecta aceasta pisica.

Pentru a evita orice accidente neplacute este bine ca aceasta pisica sa fie crescuta in casa.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X