Sari la conținut
Home » Pinscher Pitic

Pinscher Pitic

  • de


Greutate: 4 – 6 kg
Inaltime: 25 – 31 cm
Origine: Germania,

Istoric rasa Aceasta rasa are o vechime de peste 300 de ani si apartine familiei Pinscher-Schneizer. In Germania a fost acreditata din 1895, iar in  America de Nord in 1929. Este apreciat si raspandit in multe tari din Europa si mai ales in SUA unde exista si un club al iubitorilor acestei rase.

Descriere Fizica Acest caine este o copie in miniatura a Pinscherului german, este mic, vioi, robust cu musculatura bine distribuita. Capul este lunguiet, craniul plat cu botul potrivit de lung, conic cu nasul rotund si negru. Ochii sunt de marime mijlocie, usor ovali si de culoare inchisa. Urechile sunt lasate natural sau taiate proportional cu capul pentru a sta ridicate. Coada este taiata si tinuta sus. Blana este scurta, dreapta, moale, lucioasa si bine lipita de corp. Aceasta poate fi unicolora sau bicolora si anume: ruginie, maro, rosie, cafenie pana la negru, si negru cu pete brune sau caramizii.

Personalitate Este un caine istet, placut, activ, latra cu orice ocazie, curajos si increzator in propriile puteri, plin de viata, alert si vigilent. Este devotat stapanului, precaut cu strainii si accepta copiii daca nu il tachineaza prea mult. Se intelege cu alti caini si alte animale din casa. Rare ori are tendinte de agresivitate fata de alti caini.

Ingrijire Blana acestui caine are nevoie de un periaj ocazional mai ales in perioada de naparlire.

Conditii de viata Poate trai atat in aer liber cat si in apartament. Desi are un nivel de activitate mediu, ii place miscarea, joaca. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Poate fi dresat usor deoarece vrea si poate sa invete. Trebuie socializat de mic cu alte animale si cu alti caini pentru a nu surveni conflicte cu acestia in timpul plimbarilor.

Utilitate A fost folosit in trecut la prinderea sobolanilor. Astazi este folosit la paza locuintei si ca animal de companie.