Sari la conținut
Home » Pinscher german

Pinscher german

  • de


Greutate: 11 – 16 kg
Inaltime: 43 – 50 cm
Origine: Germania,

Istoric rasa Este o veche rasa germana care contribuit la crearea altor rase foarte cunoscute cum ar fi Doberman-ul sau Schnauzer-ul. A fost unul dintre primii caini germani prezenti la o expozitie canina. A fost recunoscut ca rasa in 1879. Este raspandit si apreciat in mai multe tari dar mai ales in Germania si Franta.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, cu aspect patrat, cu dimensiuni armonioase, robust dar elegant. Are un cap trapezoidal, lung, cu un bot alungic si un nas bont. Urechile sunt lasate la nastere, dar deobicei sunt taiate pentru a sta ridicate. Coada este deobicei taiata. Blana are un par scurt, des, moale, neted si lucios. Poate fi unicolor (brun-roscat) sau bicolor (negru -caramiziu sau cafeniu sau albastrui cu puncte rosii).

Personalitate Este un caine cu o mare capacitate de adaptare, inteligent, vioi, jucaus, vigilent si foarte credincios stapanului. Afectuos si devotat cu familia este rabdator si jucaus cu copiii. Pe straini ii latra puternic apoi se linisteste rapid. Se intelege fara probleme cu alte animale si alti caini.

Ingrijire Un periaj ocazional si mai frecvent in perioada de naparlire este suficient pentru ingrijirea acestui caine.

Conditii de viata Prefera viata in aer liber dar se poate acomoda usor si intr-un apartament daca i se da posibilitatea de a face zilnic multa miscare. Are nevoie de socializare, dresaj, exercitii.

Dresaj Este un caine care se dreseaza usor si invata cu placere. Dresajul trebuie sa fie bland dar ferm si consecvent. Ii plac activitatile sportive canine.

Utilitate Folosit intial la prinderea animalelor daunatoarea (soareci, sobolani), astazi este folosit mai ales la paza locuintei si ca animal de companie.

http://mirziamov.ru/mfo-online/zaim-ekapusta.html